Doğuş Holding tarafından Nevşehir’in Merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesine Kadın Evi hizmete kazandırdı.
 
Uçhisar Beldesinde düzenlenen Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği anahtar teslim törenine, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Doğuş Holding A.Ş Turizm Grup Başkanı E. Naci Başerdem, Argos İn Kapadokya Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Ilıcalı ve Uçhisarlı vatandaşlar katıldı.

Uçhisar’da düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken burada bir konuşma yapan Argos İn Kapadokya Kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu üyesi Gökşin Ilcalı, ‘’Bu sene benim Uçhisar sevdamın 20. Senesi oluyor. 1996 yılında ilk kez buraya gelmiştim. Sonrasında hemen hemen herkes beni tanıyor biliyor. Hem Uçhisar Kasabasına hem halkına gönülden çok çalışarak çok ciddi katkılarımız oldu. Bundan iki sene önce Doğu Grubu ile ortaklığımız ve çok sevgili Başkanımın vizyonu sayesinde böylesine önemli bir öncelikle Uçhisar sonrasında Kapadokya kadınların kültürel seviyesini daha ileriye taşıyacak olan bir merkezi hayata geçirdik’’ diye konuştu.
 
Doğuş Holding A.Ş Turizm Grup Başkanı E. Naci Başerdem ise burada yaptığı konuşmada, ‘’Uçhisar Belediyesi ve Şahenk inisiyatifi ile birlikte hayata geçirdiğimiz kadın evi projesini Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneğine devretmek üzere buradayız. Açılışı bilahare daha görkemli yapacağız. Bu bir devir teslim. Burada bulunmaktan böyle bir devir teslime ev sahipliği yapan ekibin arasında bulunmaktan bize bu fırsatı sunduğu için öncelikle sevgili başkanımıza teşekkür ederek mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz topluma katkı sağlamak, doğal, kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkmak hepimizin hem kurumsal olarak hem bireysel olarak sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzu yeni bir projede daha yerine getirdiğimiz için hakikaten büyük onur duyuyoruz. Belediyemiz, Şahenk inisiyatifi ile birlikte atıl duran biri 1960 biri 1930 tarihlerinden gelen iki tane binayı ki bu zamana kadar hep eğitime hizmet etmiş bu iki binayı tekrar ağırlıklı eğitim amaçlı bir kadın evine dönüştürdüğü için son derece mutluyuz son derece keyifliyiz. Bu binalar Uçhisarlı kadınların marifetli ellerinden geleneksel yemeklerden leziz örneklerin sunulacağı hizmet edeceği bir restoranda dönüşecek’’ dedi.

 Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ise Kadınlarımıza biz güç vermez isek bizde asla güçlü olamayız şeklinde konuştu. Başkan Karaaslan, ‘’Belediye Başkanlığına geldiğim tarih itirabıryla nasıl bir planlama ile kasabamızda toplum gelişmesine yönelik çalışmayı zihnimden geçirmeye başladım. Ve şunu biliyordum ki kalkınmamızın kadınlarla olacağına bacılarımızla, kızlarımızla, annelerimizle olacağına kesinlikle de inanıyordum. Biz onlara güç vermez isek kendimiz güçlü olamayız. İşte buradan bir kadın konseyi Uçhisar’dan bir kadın konseyi oluşturmayı ve kadınlarımızı üretimin içerisinde tutmayı hedefleyen bu projenin ilk adımlarını atmaya başladım. Ferit Bey, Uçhisarımızı ziyaretinde bu okulumuzu ve bu binamızı gezdi. Gerçekten de Naci Bey’inde ifade ettiği gibi biz hedefimizi ne yapmak istediğimizi ifade ettiğimizde Ferit Bey ekibine, arkadaşlar Başkanımın projesi kayda değer ve desteklenmeye değer bir projedir. Başkanıma burayı eksiksiz yapın ve anahtar teslim kendisine verin ifadesini kullandılar’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise anahtar teslim törenine geçildi. Doğuş Holding A.Ş Turizm Grup Başkanı E. Naci Başerdem, Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Kadın Evinin anahtarını Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a takdim etti. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ise burada Doğuş Holding A.Ş Turizm Grup Başkanı olan E. Naci Başerdem’e kadınlar tarafından yapılan bir tablo hediye etti.

Anahtar teslim töreninin ardından Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Kadın Evi Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Doğuş Holding A.Ş Turizm Grup Başkanı E. Naci Başerdem ve beraberindeki heyet ile gezildi.