Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevliyken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr.Kamil Furtun için Ürgüp’te tören düzenlendi. Yapılan silahlı saldırı, Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimliği personeli ve Sağlık-Sen Ürgüp temsilciliği tarafından kınandı.

Ürgüp Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Ceran, sağlık çalışanlarına şiddetin vahşi ve alçakça bir örneğinin Samsun’da yaşandığını belirterek "Yüreklerimizi dağlayan, sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyorum." dedi.

Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerini ortaya koyduklarını da ifade eden Ceran, Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlatılan "Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tölerans" kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilemediğinin altını çizerek, mevcut uygulamaların yetersiz olduğunu, acilen şiddeti önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımların hayata geçirilmesi gereklidir. dedi.

Amaçlarının meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayarak görünür kılmak, çalışma koşullarının daha güvenilir hale gelmesini sağlamak olduğunu ifade eden Op. Dr. Ayhan Ceran, Hastaneler kutsal mekanlardır, buralarda şifa dağıtılır, bizim halkımız yardımsever, kıymet bilir, hoşgörülü ve saygılı insanlardır. Bu saldırganlar nasıl yetişti anlamakta zorlanıyoruz. Sağduyulu halkımızın bu sorunları çözmede bizimle birlikte yer alacağına inanıyoruz. dedi.

Operatör Doktor Kamil Furtun’un evli ve 1 çocuk babası olduğunu, köyden gelen hastalarına yol parasının olup olmadığını soracak kadar yardımsever bir insan olduğuna dikkat çeken Başhekim Ceran, Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladına ve tüm yakınlarına sabırlar diliyoruz, milletimizin ve sağlık camiasının başı sağolsun. diyerek sözlerini tamamladı.