Eda Özsoy – TurizmGüncel

Bundan 20 yıl once Dorak Tour olarak kurulan şirket, 2012 yılında holdinge dönüştü. Dorak Holding’in başlayan hikayemiz, 2012 yılında holdinge dönüşmemizle devam ediyor. 22 ülkeden incoming operasyonu yapan Dorak Holding’in yurtdışında 9 ofisi bulunuyor. Kapadokya ağırlıklı otel yatırımı bulunan şirketin toplamda 8 tesisi bulunuyor.  Şirketin araç filosu ise 250 otobüse ulaştı. İşte Ahmet Serdar Körükçü’nün ağzından Dorak Holding’in yeni hedefleri…

Şu anda 22 ülkeden incoming operasyonu yapan 12 turizm acentemiz bulunuyor. İstanbul ve Kapadokya’da bulunan Sur Balık restoranlarımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Restoranlarımızın sayısını 25’e çıkaracağız. 

Otel yatırımlarında Kapadokya’dan başka illere doğru kayıyoruz. Crown Plaza Old City İstanbul, geçen yıl holding bünyesine katıldı. Ayrıca 1 Ocak itibariyle Ramada Kapadokya hizmete giriyor.  

NOA KUŞADASI, 1 KASIM İTİBARİYLE BİZİM BÜNYEMİZDE

Kuşadası’nda bulunan eski Noa Otel, 1 Kasım itibariyle bizim bünyemize katıldı. Çanakkale ve Denizli’de 2016’da yılında gerçekleştireceğimiz bir otel projemiz var. Bu iki tesisle birlikte otel sayımızı 10’a çıkarıyoruz. 

Maden ve enerji işlerine girdik. Dünyada ilk kez, güneş panellerinde güneş ışığı olmadan enerji üretmeye başladık. Bunun patenti Türkiye’de sadece bizde. İnşallah 2014 yılında bunu hızlı bir noktaya getireceğiz. 

İKİ AYAKLI OPERASYONUMUZ OLACAK


2014 yılında outgoing’e başlayacağız. Yurtiçindeki Türkler’i de yurtdışına göndereceğiz. Karşılıklı bir operasyon olacak. Yani iki ayaklı bir operasyonumuz olacak. İncoming yapan Dorak, outgoing yapan başka bir firma olacak. Biz, daha çok kendi çalıştığımız ülkeler üzerinde yoğunlaşacağız. 2014 yılının altıncı ayından itibaren bu firmamızın altyapı çalışmalarına başlayacağız. Asıl hedefimiz ise 2015 yılı olacak. 

2014 YILI İYİ GEÇECEK


Gezi olaylarıyla birlikte Uzakdoğu ve Güney Amerika’daki müşterilerimizde bir düşüş yaşandı. Ama bu geçici bir süreçti. İnşallah artarak devam edecektir. Böyle bir olay daha olmazsa, 2014 yılında bir sıkıntı olmaz diye düşünüyoruz. 

İNCOMİNGDE HEDEF 500 BİN PAKS

Biz turizmin outgoing ve incentive alanında ilerlemek istiyoruz. Şu anda incoming olarak 300 bin paks üretiyoruz. Bunu 500 bin seviyelerine çıkartmak istiyoruz. Bununla birlikte bu oranda yurtdışına outgoing yapmayı hedefliyoruz. Turizmin yan açılımlarıyla ilgili de projelerimiz var. İstanbul ve Türkiye’nin belli noktalarında restoran bacağında büyümek istiyoruz. 

Haber: Turizm Güncel Haber