Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mangalda Hamsi Şöleni’nin 4’üncüsü düzenlendi. Şölene katılanlar horonlar eşliğinde mangalda pişirilerek ikram edilen taze hamsileri tatma fırsatı buldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla Üniversitemiz ana yerleşkesi içerisindeki Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri önünde gerçekleştirilen ‘Mangalda Hamsi Şöleni’ renkli görüntülere sahne oldu.

Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Kültür Topluluğunun katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, Üniversitemiz Müzik Kulübü de bir konser verdi. Etkinlikte sahne alan öğrencilerin çaldıkları birbirinden güzel oyun havalarına eşlik eden katılımcılar, çalınan Karadeniz tulumu eşliğinde horon tepti. 

Şölene katılınlar bir taraftan horon oynayarak doyasıya eğlenirken, diğer taraftan mangalda pişirilen taze hamsilerin lezzetine vardılar.