Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde temeli 1997 yılında dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılan Doyduk Barajı nihayet tamamlanıyor.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider,Nevşehir in Kozaklı ilçesinde ki  Doyduk barajı 30 yıllık hayaldi, bu yıl Ak partiyle gerçek oldu.Su tutmaya başlamış bile Nevşehirimize hayırlı uğurlu olsun dedi.

"Doyduk barajıyla çevredeki bin 452 hektar tarım alanı sulanacak."

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Doyduk köyünün yaklaşık 2,5 kilometre kuzeyindeki Deliçay Irmağı'nın kollarından Kalaycık Deresi üzerinde bulunan Doyduk Barajı’nda incelemelerde bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider; Çok şükür 30 yıllık bir Hayaldi ve AK Parti hükümetimiz döneminde hayata geçiyor. Barajda su tutma işlemi geçtiğimiz aylar içerisinde başladığını ve şuan barajda su tutmaya başladığını görüyoruz.

Gizligider, Doyduk barajıyla birlikte Belekli, Küllüce, Kılıçlı, Çayiçi, Doyduk köyleri ile Karahasanlı kasabasına ait 14 bin 520 dekar arazinin sulanmasına başlanabileceğini açıkladı.

Baraj için yaklaşık 30 milyon TL’lik bir harcama gerçekleştirildiğini kaydeden Gizligider, 1997 yılının 12. ayında temeli dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılıp 3 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen ancak bir türlü tamamlanamayan baraj inşaatının AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, baraj ile birlikte bölgede gerçekleştirilecek olan sulu tarımın hem Nevşehir ekonomisine hem de Türk tarımına ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.