Günümüz siyasetinde bir partinin özellikle siyasetin, ideolojinin değil genel itibariyle kişisel menfaatlerin göz önünde bulundurulduğu Nevşehir gibi illerde bir siyasi partinin kendi binasına sahip olabilmesi oldukça zor. Nevşehir’de henüz üç siyasi partinin kendi binası bulunuyor. İktidar partisinin ise hala kendisine ait bir binası bile yok.
Nevşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi uzun yıllar kiralık binalarda siyaset yaptı. Görgünler pasajındaki parti il binasından partiyi kendi binasına kavuşturan merhum il başkanı Hüseyin Çetin mevcut parti binasının alınmasını sağlayan isim oldu. Bugünlerde ise Parti yeni bir bina arayışına son verdi. Mevcut il binasının aynı katındaki yan dairede satın alınarak bina genişlelitiliyor. Öte yandan son seçimlerde de boy gösteren deyim yerinde ise yüzü astarından pahalı bir hal alan Ata 50 isimli minibüsün yerine partiye yeni bir araç alımı da yapıldı. Gerek mevcut binanın genişletilmesi gerekse partinin yıllardır 1980’lerden kalma araca talim etmesinin önüne geçen İl Başkanı Kamil Gülmez ve yönetimine partililer bir teşekkür borç bilse gerek. Tabiki partinin yıllardır kendi binasına sahip olmasının ardındaki isim olan eski il başkanı merhum Hüseyin Çetin’e de üç gulhü, bir elham herhalde fazla görülmese gerek.

Nevşehir’de kendi parti binasına sahip bulunan partilerden biri de ilginçtir ama Demokrat Parti. İlginç diyoruz çünkü şimdilerde bu partinin Nevşehir siyasi hayatında var olup olmadığı da aşikar. Bu partinin halen bir parti binasına sahip olması ise dönemin Anavatan Partisi İl Başkanı Necmi Cantekin’in bir eseri. İki partinin birleşmesiyle birlikte DP bugünlerde hala parti amblemini, bayrağını şehrin en işlek caddesinde sallayabiliyor.

Parti binasına sahip bulunan 3 partiden biri olan Milliyetçi Hareket Partisinde ise parti binasının alınmasında 8 yıl il başkanlığı, 5 ay milletvekilliği, belediye başkan adaylığı yapan Mehmet Varol’un büyük katkısı var.

İlimizde halen bilindiği kadarıyla AK Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi gibi partilerin ise kendi mülkiyetleri bir binaları bulunmuyor.