Avanos'un el sanatı olan çömlekçilikte bir dünya markası haline gelen Chez Galip, yaptığı çömlekle yeniden Türkiye ve dünya gündemine geldi.

"Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri" kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Avanoslu çömlek sanatçısı Chez Galip dünyanın en büyük çömleğini yaptı. Yüksekliği 3.70 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğinde toplam 1055 adet çömleğin birleştirilmesinden oluşan dev çömlek, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en büyük çömleği olarak tescillendi.

Dünyaca ünlü çömlek sanatçısı Chez Galip önderliğinde gerçekleştirilen dev çömleğin yapımı 6 ay sürdü. Dev çömlek Nevşehir de ki bir AVM nin  girişine yerleştirildi.

Nevşehir de ki bir AVM nin giriş kapısına yerleştirilerek büyük bir gururla sergilenen dev çömleğin yanına bir tanıtım levhası yerleştirilmemesi ise büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor. İçinde Avanos kelimesinin de geçeceği bir reklem levhasının ilçemize reklam anlamında büyük katkı sağlayacağı kesindir.

Site olarak, Chez Galip'i kırdığı dünya rekoru ve Avanos'un tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı kutlarken Nevşehir de ki bir AVM nin girişinde bulunan eserinin görüntülerini (daha çok fotoğraf ve video ile) sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.

HABER: İsmet Demir/ Avanos Gazetesi