Duyarlılık Her Geçen Yıl Artıyor

NEVŞEHİR(MHA) Kızılay Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman, ilçede kan bağışına olan ilginin her geçen yıl daha da arttığına dikkat çekti.

11 Nisan 2014 tarihine kadar başlatılan kan bağışı kampanyasında 300 Ünite kan bağışı toplamayı planladıklarını kaydeden Kızılay Ürgüp Şube Başkanı Yaman, ilçe halkının kan bağışı duyarlılığı konusunda büyük bir duyarlılık gösterdiğini, 2014 yılının ilk üç aylık bölümünde 400 Ünite kan bağışının toplandığını dile getirdi.

Yaman, “Ürgüp halkımızın Kızılay’a olan ilgisi oldukça iyi. 1 yıl içerisinde Ürgüp halkı bin 500 ünite kan bağışında bulundu. Yılbaşından bu yana da yine kan bağışlarına ilginin arttığını görüyoruz. Şu ana kadar 400 Ünite kan bağışı topladık. 11 Nisan 2014 tarihine kadar yeni bir kan bağış kampanyası başlattık. Bu kampanya da 300 Ünite kan bağışı toplamayı planlıyoruz. Ürgüp halkı bu konuda son derece duyarlı. Biz yeni bağışçılar bulmak peşindeyiz. Kan bağışına gelenlerin yanlarında bir arkadaşını da getirmesini isteyerek bu kampanyaya başladık. Türkiye genelinde Nevşehir il genelinin elde ettiği başarıdan da büyük gurur duyuyoruz.  İlçemizde yaptığımız kan bağış kampanyalarında hemen hemen bütün kan gruplarından bağışçılarımızın bulunduğunu görüyoruz. İlçemizde kan bağışına olan ilginin geçtiğimiz yıla oranla daha da artacağından eminiz” diye konuştu.