NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de esnaf ve sanatkarlar odalarında seçim maratonu günden güne artıyor.

25 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Nevşehir Karoserciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanlığı ile başlayacak olan esnaf ve sanatkar odalarındaki seçim maratonu Şubat ayı sonu itibariyle tamamlanacak.

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde esnaf odalarının seçimlerinin tamamlanması hedeflenirken, mevcut oda başkanlarının büyük bir bölümünün yeniden başkanlığa aday olması kesin. Mevcut oda başkanları içerisinde şu ana kadar aday olmayacağını açıklayan tek isim Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri Oldu.

Nevşehir Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler odasında seçim tarihi de belirlendi. 900’ü aşkın üyesi bulunan oda başkanlığında Mustafa Düzgün ve beraberindeki yönetim kurulu yeniden göreve talip.

31 Ocak 2014 tarihinde Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi düğün salonunda gerçekleştirilmesi planlanan Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığının olağan genel kurulunda başka bir listenin göreve talip olup olmayacağı henüz belli değil.

Esnaf ve sanatkar odalarında son yaşanan gelişmelere göre Gülşehir Esnaf odasında 3, Hacıbektaş Esnaf odasında 2, Kozaklı esnaf odasında 2, Bakkal ve Bayiler odasında 2, Sebzeciler Odasında hali hazırda 2 adayın genel kurullarda yarışacakları gözleniyor.