NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Mustafa Düzgün, Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinen HGS konusunda şoförlere önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başkanlığının girişimleri doğrultusunda HGS sistemi ile ilgili sorunların yeniden gözden geçirileceğine dikkat çeken Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, HGS sistemine ilişkilendirilen hesap hareketlerinin ve hesap bakiyesinin de düzenli olarak kontrol edilmesi uyarılarında bulundu.

Düzgün, “Son günlerde taşımacı esnafımızın HGS Geçiş sisteminden dolayı sorunlar ve sorunlara ilişkin mağduriyetler yaşadıkları bilinmektedir. Bu sorunlar nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde geçiş ihlallerine yönelik tebligatların durdurulduğu, geriye dönük ihlallerin tekrar incelemeye alınarak, usulüne aykırı tebligatların incelenerek iptal edileceği bildirilmiştir. Öncelikle geçiş ihlaline yönelik tebligatı düzenleyen, Karayolları genel müdürlüğüne ya da Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığına itiraz edilmesi gerekmektedir. Geçiş sistemiyle ilişkilendirilen hesapta, geçiş ücretini karşılayacak ücretin bulunması zorunlu olup, yeterli bakiye bulunmadığı durumda hesaba 7 gün içerisinde gerekli tutar yatırılmadığı taktirde geçiş ücreti kendisiyle birlikte 11 kat fazlasıyla tahsil edilmektedir. Bu nedenle geçiş sistemiyle ilişkilendirilen hesap hareketlerinin ve bakiyesinin devamlı olarak kontrol edilmesi, cezalı ödeme ile karşı karşıya kalınmaması açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca HGS sistemi plakaya tanımlı hesap üzerinden ücretlendirme yaptığından kamyon, çekici ve römorkların da sisteme dahil edilmesi ve HGS tanımlı aracın dışında başka bir araç için kullanılmaması gerekmektedir” ifadelerinde bulundu.