E Devlet sayesinde tapu sorgulama işlemi yapmak artık çok kolay. Bu sayede taşınmazlarınızın bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun için E-Devlet üzerinden tapu sorgulama işlemi yapmanız yeterli. E-Devlet üzerinden tapu sorgulama işlemi sayesinde üzerinize kayıtlı ne kadar gayrimenkulünüzün olduğunu da kontrol edebilirsiniz. Peki E Devlet giriş ile tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar!

 

 

E-Devlet üzerinden tapu sorgulama nasıl yapılır?


E Devlet giriş ile tapu sorgulama için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz. Tapu Sorgulama işleminizi bu şekilde kolayca yapabilir ve taşınmazlarınızla ilgili tüm güncel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. E Devlet giriş ile Tapu Sorgulama işleminizi yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

 


E-Devlet giriş nasıl yapılır?


E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet'in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

 


E-Devlet şifre nasıl alınır?


Eğer E-devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk iş üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmek. PTT'den 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

 

Bu uygulama sizin yerinize başka birisinin şifre alıp adınıza E-devlet işlemlerini yapmaması için çok önemlidir. Bu yüzden sadece kimlik ibrazı ve şahsen başvuru yapılarak alınabilir.

Kaynak:Sabah