103 gün önce 29 Ağustos 2013 gece saatlerinde Ebubekir Çelebi’nin kullandığı 35 KA 515 plakalı otomobil takla atmış, ancak sürücü Ebubekir Çelebi tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Baba Ebubekir Çelebi’nin 7 çocuğu olduğu, 5’inin çeşitli okullarda okuduğu, ailenin perişan durumda olduğu öğrenildi.

Kızılırmak’ta balık adamlar ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonuç alınamayınca durduruldu. Ebubekir Çelebi’nin yakınları ise arama çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Çelebi’nin yakınları Kayseri’de arama yaparken İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan kızı Selma Kalkan’da elinde büyük boy portre fotoğrafı ile il merkezinde dolaşarak babasını arıyor.

Ebubekir Çelebi’nin kızı Selma Kalkan, “ 10 Ağustosta evlendim, babam 29 Ağustos günü gece saatlerinde bir trafik kazası geçirdi. Kaza sonrasından sonra kendisinden hiç haber alamadık. Kayseri’de aramadığımız yer, başvurmadığımız makam kalmadı. Ama bir türlü bulamadık. Ben de Nevşehir’de görev yaptığım için Kayseri’den gelip gidiyorum. Nevşehir’de görev sonrasında elimde fotoğrafı ile bir umut il merkezinde arıyorum. Belki bir gören olmuştur diye umut ediyorum. Yetkililerden bize daha çok destek vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Görenlerin 0 546 204 57 84 veya 0 507 982 22 64 numaralı telefonlara bilgi vermesi ailesi tarafından rica ediliyor.