NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Tansu Dörtkol, Eczacılık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye’de eczacılığın daha güzel günler göreceğine dikkat çekti.

Dörtkol, “4 yıldır tüm dünya eczacıları tarafından kutlanan Dünya Eczacılık Günü, bu yıl da eczacıların sorunlarını gündeme getirdikleri, yüzyıllardır süregelen mesleki çalışmalarını birbirleriyle paylaştıkları özel bir gün olmaya devam ediyor. Bilindiği gibi, Eczacılık Günü ülkemizde her yıl 14 Mayıs haftasında kutlanmakta ve meslektaşlarımızın verdikleri özverili hizmet kamuoyu nezdinde hatırlanmaktadır. Öte yandan, tüm mesleklerde olduğu gibi eczacılık ve sağlık alanı da, evrensel kuralları olan, pek çok başlıkta aynı paydaşta buluşan ve yerli yabancı ayrımı olmaksızın, tüm dünya eczacılarının en önemli ortak noktalarının insan sağlığının koruması olduğu bir alandır. İşte bu nedenle, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü, tüm dünyada aynı anda kutlanan bir gün olarak böylesine kutsal, böylesine özel bir gündür.

Türk Eczacıları Birliği olarak şunu net bir biçimde ifade etmek isteriz ki; sadece ulusal ölçekte değil, tüm dünyadaki eczacılar ile hastalar arasındaki koparılması mümkün olmayan organik bağ ve elbette ki insan sağlığı merkezli hizmetlerimiz ile dün var olduğumuz gibi yarın da insanlığa hizmet için çalışacağız. Bin yıllık geçmişinden güç alan bir mesleğin temsilcileri olarak, sadece 25 Eylül tarihlerinde değil, yılın her günü dünyadaki gelişmeleri takip etmekte ve halk sağlığı için mesleğimizi her geçen gün daha güzel bir geleceğe hazırlamaktayız. Tekrar, ülkemizdeki ve Dünyadaki meslektaşlarımızın bu önemli günlerini kutluyor, yüreklerinde taşıdıkları meslek aşkını hiç yitirmemelerini temenni ediyoruz” dedi.