NEVŞEHİR(MHA) Her yıl eğitim sendikaları arasında yapılan üye dağılımına göre belirlenen Yetkili Sendika Olma çalışmalarının ve belirlemelerinin ardından Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir’de yetkiyi aldı.

Sene başından itibaren hummalı bir çalışma içerisine giren Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Yönetim Kurulu üyelerinin yoğun çalışması sonuç verdi. Yıllardır Nevşehir’de eğitim alanında yetkili sendika olan Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen’in elinden yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi 11 yılın ardından büyük bir başarıya da imza attı.

Edinilen bilgiye göre; Eğitim-Bir-Sen eğitim alanında yetkili sendika olmasını sağlayan gayretli çalışmanın ardından bin 065’i erkek, 616’sı ise bayan olmak üzere toplam bin 681 üye sayısına ulaştı. Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi ise 755’i erkek, 572’si bayan olmak üzere toplam bin 327 üye sayısına ulaştı.

Sendikalara göre yapılan üye sayısı dağılımında Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Temsilciliği 139 üye sayısına ulaşarak Nevşehir’de eğitim sendikaları arasında üçüncü sırada yer alırken, Eğitim-Sen ise 138 üye sayısı ile dördüncü sırada yer aldı.

Nevşehir’de sendikalı eğitim sendikaları üyesi sayısının ise 3 bin 437 olduğu belirlendi.