Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, yakın zamanda toplu sözleşme talepleri ile ilgili whatsApp üzerinden irtibat kurdukları il genelindeki çalışan üyelerinden yoğun ilgi ve destek gördüklerini açıkladı.
Şube başkanı Mustafa Uğur, Ağustos 2017 'de gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen konfederasyonuna katkı sağlama adına il genelinde görev yapan yaklaşık bin 500 üyesine SMS yolu ile ulaşarak yine yakın zamanda oluşturdukları 0553 8095050 WahatsApp iletişim hattı üzerinden 200 eğitim çalışanı görüşülmesini istedikleri istek ve taleplerini şubelerine ulaştırıldığını söyledi.
Uğur; Yapılan çalışmanın hem daha önce gündemde olan başlıkları yeniden gündeme almak, hem de yeni ve güncel taleplerinin belirlenmesi olarak değerlendirirken, eğitim çalışanlarının yapılması gereken iyileştirmelerinin ve artışlarının eğitim çalışanları tarafından dikkatle ve önemsenerek takip edildiğini ve aynı zamanda hükümet tarafından da eğitim çalışanlarına ve kamu çalışanlarına yaklaşımının da ne olabileceği ile ilgilidir açıklamalarında bulundu.
Şube başkanı Uğur; Üyeleri ile ilgili kurdukları iletişim den itibaren başta Milli Eğitim çalışanları olmak üzere, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde görev yapan idari ve akademik personelde kurulan iletişim hattı üzerinden Ağustos 2017 'de gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınması için istek ve taleplerini ilettiklerini belirtti.
Geri dönüşler ve katılım sayısından dolayı oldukça memnun kaldıklarını, eğitim çalışanı üyelerinin duyarlı davranmalarının kendilerini mutlu ettiğini, öne çıkan talep ve isteklerinin büyük bir çoğunluğunun mali haklar üzerine olduğunu dile getirdi.
Şube başkanı Mustafa Uğur, katılım gösteren tüm üyelerine teşekkür ederken, temennilerinin 2017 yılı toplu sözleşmenin geride bırakılan ve Memur-Sen'in yetkili sendika olarak katıldığı tüm kötü sözleşmelerinin üzerinde, tüm kamu çalışanlarının alkışlayacağı bir toplu sözleşme yapılması olduğunu da sözlerine ekledi.