NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz yıl gerek Birlik Başkanlığı bünyesinde, gerek ilimizdeki esnaf ve sanatkar odaları bünyesinde düzenlenen eğitim programların bu yıl daha da artırılması hedefleniyor.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, geçtiğimiz yıl birlik başkanlığının gerek Nevşehir Belediyesi, gerekse Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptığı eğitim programlarının son derece faydalı geçtiğine dikkat çekti.

Bu tür eğitim çalışmalarının bu yıl da artarak devam ettirilmesi yönünde çalışmalarda bulunacaklarını kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, ilimizde faaliyet gösteren bazı odaların da eğitim amaçlı programlar düzenlemeye devam edeceklerine de işaret etti.

Ördü, “2014 Yılı esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik düzenlediğimiz eğitim çalışmaları açısından son derece verimli bir yıl olarak geçti. Bu çalışmalarımızın içerisinde ilimizin tek SRC belgesi veren kurum olan BİRŞOF’un birliğimiz bünyesinde bulunması da önemli idi. Yine Nevşehir Belediyemiz ile birlikte düzenlediğimiz ticari araç kullananlara yönelik düzenlediğimiz Müşteri ilişkileri ve davranış şekilleri konulu eğitim programımız (bu eğitime ilimizden 420 sürücü katıldı), Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Odalarımızın genel sekreterlerine yönelik düzenlediğimiz hizmet içi eğitim seminerleri, Nevşehir Pazarcılar odası ile Berberler odalarımızın yaptıkları eğitim programları da geçtiğimiz yıl yaptığımız eğitim çalışmalarımızdan bazıları idi. 2015 Yılında da bu tür eğitim programlarımızı artıracağımız bir yıl olacak” diye konuştu.