Projenin Kapanış Kokteyli Düzenlendi

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kadın Derneği tarafından yürütülen ve Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BMOP) çerçevesinde gerçekleşen “Eğitime Devam, Takipsizliğe Son” projesi son aşaması olan kapanış kokteyli Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleşti.

Proje destekçileri ise Nevşehir Valiliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli  Üniversitesi,  Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü,  İl Emniyet Müdürlüğü,  İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü,  İl Milli eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma  Merkezi, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Muhtarlar Derneği, Nevşehir Örnek Evler İlköğretim okulu, Nevşehir Cumhuriyet İlköğretim okulu, Nevşehir Basını temsilcileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tüm eğitimcilere ve  Nevşehir kadınları oldu.

Aynı zamanda Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, BMOP Kadın Dostu Kentler Yerel Koordinatörü Nilgün Salmaner, proje eğitmenleri Av. Sema Yurtbilir Yavuz, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman, Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu, NÜKÇEM Müdürü Doç.Dr. Neşe Yalçın, Okutman Ayhan Çakır, Özel Yunus Emre Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Meltem Çakır, Eğitmen Ebru Hanbay Çakır, Psikolog Naim Sezener  “Eğitime Devam, Takipsizliğe Son” projesinde yer alan eğitmen ve destekçilerdendi.

Hacı Bektaş Veli üniversitesi öğrencileri, Nevşehir din görevlileri, Nevşehir birçok okul müdürü ve Nevşehir kadınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik katılımcı ile başlayan kokteyl Sivil toplum kuruluşlarına desteğini hiç esirgemen Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş’ın konuşmalarının ardından proje koordinatörü Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı’nın konuşmaları ile devam etti.

Atlı şunları belirtti: “Eğitime devamın en dar halkasından başlayarak mahallelerde yapılan eğitim ve atölye çalışmaları sonucunda önemli verilere ulaşıldı. Bazı Yetişkin kadınlar kızlarının okumasını destekliyor ve eğer evlenmeyip okumuş olsaydım şu an daha farklı yerlerde olurdum, kızımın da mesleğini alıp iyi yerlerde olmasını istiyorum şeklinde söylemlerde bulunan kadın sayımız oldukça fazla olmasının yanında çevre ve aile baskısı sonucu kız çocuklarının okumasının doğru olmadığını düşünen anne sayısı da azımsanacak kadar değil.” dedi.

“Eğitime Devam, Takipsizliğe Son” projesi kokteyli eğitmenlerin deneyimlerini anlatması ve proje çıktılarının aktarılması katılımcılara sunulan ikramların sunulmasının ardından sona erdi.