Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AK Parti  Belediye Başkan adayı da  olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile geçmişe uzanan sıkı bir dostluğa sahip olduğunu belirterek “Her alanda ortak çalışma yaptığımız, projeler bazında da örnek girişimlere imza atmış değerli bir kardeşimizdir.”dedi.

Nevşehir Mezarlıklar Müdürlüğü önünde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ile kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi daha sonra Nevşehir Belediyesi’ne geçti.

Burada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Zeybekçi, Ünver ile bir süre görüştü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi Nevşehir’de misafir etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in 3 dönemden beri AK Parti’nin hedeflediği çizgiler doğrultusunda hareket eden şehirler arasında yer aldığını belirterek, sadece Nevşehir Belediyesi’nin bundan kaynaklı olarak AK Parti  hükümetlerinin yakın destekleri ile 1.5 Milyar TL’lik alt ve üst yapı yatırımına imza attığını aktardı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ünver, şunları söyledi;  “Sayın bakanım, hükümetimizin izlediği bu siyaset anlayışı ile Allah’a şükür alnımız ak, başımız dik bir siyaset yapabilme imkanı buluyoruz. Önümüzdeki birkaç yıllık süreç içerisinde de yine Nevşehir’de 1 milyar TL’yi aşkın bir yatırım planlamaktayız. Bizlere bu denli yakınlık gösteren başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun değerli hükümet üyelerine ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Ziyarette konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği’nde ortak çalışma imkanı bulduğunu belirterek, yaşadığı yöre ile akılcı projeler üreten Ünver’in örnek çalışmaları ile de yerel yönetimde önemli atılımlar yaptığını aktardı.

Zeybekçi, “ Sayın başkanımız Hasan Ünver bey, geçmişte her alanda ortak çalışma yaptığımız , projeler bazında da örnek girişimlere imza atmış değerli bir kardeşimizdir.Gerek turizm alanında ve gerekse de bu paralelde farklı alanlarda verimli hizmetler üreten Hasan kardeşimin bundan sonraki süreçte de aynı başarılı çalışmaları yerine getireceğine inancım sonsuz.” dedi.

Ünver ,ziyaretin anısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye Avanos toprağından yapılı Anfora takdim etti.

Zeybekçi, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı  Hasan Ünver’in seçim bürosunun açılışını yaptı.Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Zeybekçi, vatandaşlarla da sohbetler yaptı.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi daha sonra Nevşehir özel Organize Sanayi Sitesi’nde onuruna verilen öğle yemeğinde işadamları ve sanayicileri ile bir araya geldi.

Türkiye’nin son 12 yıllık süreçte önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Zeybekçi, özellikle geçen yıl ciddi ivmeler kazanan ekonomik göstergelerden kaygı duyan dış güçler ile onların iç uzantılarının Türkiye’nin tüm dünyada yankı uyandıran gelişmişliğine çengel atmaya çalıştıklarını belirtti.

Değişik rakamlar vererek bu gelişimi ifade eden Zeybekçi “Türkiye inşaat ve müteahhitlik hizmetlerinde dünyada Çin’den sonra ikinci ülke. Sadece geçen yıl Türkmenistan’da Tekstil sektörü de hariç olmak üzere Türk işadamlarımızın aldığı ihale 11.6 Milyar Dolara ulaştı. Körfez ülkelerinde 3 Türk firmasının   5 Milyar Dolarlık bir ihale aldığını biliyoruz. Tüm dünyada bulunan Türk kardeşlerimizin 2013 yılında sadece geçen yıl elde ettiği ihale bedeli 272 Milyar dolar seviyesinde. Yani Türkiye kendinden de hiç beklenmeyen önemli büyüme rakamları oluşturmuş durumda. Elbette ki bu durumda birileri rahatsız etti. “dedi.

Toplantıda daha sonra işadamları ve sanayiciler,Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte  yaşanılan sorunlar ve çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, daha sonra Ürgüp ilçesinde de incelemelerde bulundu.