EKSEN 4. Bölge İl Başkanı Ergül Sırkıntı ve Nevşehir İl Temsilcisi Bayram OK Nevşehir’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

 EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Nevşehir Şubesi bugün Nevşehir Turizm Uygulama Otelinde Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda bulunan Eksen Eğitim-Sen Kayseri 4. Bölge Başkanı Ergük Sırkıntı açıklamasını şu şekilde yaptı; 

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI ,  

EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası ‘Kayseri 4. Bölge Başkanlığı ve Nevşehir il temsilciliği basın bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki genel başkanımız sayın Mustafa GÜÇLÜ yoğun programı nedeniyle bu toplantıya katılamamışlardır kendileri selam ve başarı dileklerini iletmişlerdir.

Değerli basın mensupları

EKSEN Eğitim sen Eğitimci kamu çalışanları sendikası kurulalı henüz 1 yıl olmasına rağmen bir çok ilde örgütlenmesini tamamlamış kısa bir süre önce de sağlık, büro, tarım ve orman çalışanları iş kollarında da kuruluşunu tamamlayarak güçlü bir konfederasyon olma konusunda yoluna devam etmektedir. Kısa bir süre önce de Nevşehir ilimizde sayın BAYRAM OK öncülüğünde yönetim kurulu oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. Sendika genel merkezimizce ülkemizde 14 bölge başkanlığı oluşturulmuş kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir illerimizden oluşan KAYSERİ 4. Bölge başkanlığı kurulmuştur. EKSEN eğitimsen kayseri 4. Başkanlığını oluşturan bu dört ilimizde hızla ve bir o kadarda sağlıklı mahiyette büyüyen sendikamızın geleceğe doğru emin adımlarla yol almasının mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Değerli basın mensupları EKSEN EĞİTİM-SEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Milli, Sivil, Katılımcı ve manevi değerlere bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Bizim sendikacılık anlayışımız değerli eğitimci, mütefekkir Seyid Ahmet ARVASİ’nin belirttiği gibi; Sınıf ve zümre egoizmasını değil, sosyal güvenlik ve sosyal adaleti milli şuur içerisinde gerçekleştirmeyi hedef edinen bir anlayıştır.    Bu çerçevede  EKSEN, sivil toplum anlayışını kendi öz değerlerine dayanarak temellendirmektedir. Bu entelektüel bakış açısından beslenen EKSEN’in, sadece ücret mücadelesiyle sınırlı kalacak bir sendikal örgütlenmeye saplanıp kalmayacağı açıktır. Bu çerçevede EKSEN, üyelerinin ekonomik ve özlük haklarını koruyup genişletmekle, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimini bir potada eriterek, milli, sivil, katılımcı ve manevi değerlere bağlı olmayı ölçü olarak benimsemiş, ilkeli ve seviyeli sendikacılığın öncüsü güçlü bir sivil toplum örgütü olma hedefiyle yola çıkmış bulunmaktadır.

Değerli basın mensupları

Sendikalar üyelerinin iradelerini biçimlendiren değil ilkeler doğrultusunda ortak irade oluşturan yapılar olmalıdır. Sendikaların işlevi Cemil Meriç’in üyelerinin iradelerinin üzerine ifadesiyle siyasi ideolojileri bir “deli gömleği” gibi giydirmek değildir.  Maalesef ki bugüne kadar sendikaların üst düzeyde karar vericileri, kamu çalışanlarının üye olarak sendikalara verdiği gücü, kendi siyasi ideolojileri doğrultusunda yönlendirerek ve kullanarak heba etmişlerdir. Mücadelemiz kamu çalışanının ortak iradesi üzerindeki bu vesayetti kaldırıp, kamu çalışanlarının sendikal iradesinin özgürleştirilmesi mücadelesidir. EKSEN’in sendikal ideolojisi “bağlı bulunduğu sistemin ana vasıflarıdır”. Milli, sivil, katılımcı ve manevi değerlere bağlı olmayı kurduğu sistemin ana vasıfları olarak belirleyen EKSEN, özelde üyelerinin özlük ve ekonomik haklarını koruyup genişletmeyi, genelde ise milletimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için mücadele etmeyi her şart ve ortamda öz veriyle sürdürecektir.

Basınızın değerli temsilcileri,

Açıklamış olduğum bu hedeflere ulaşmak için EKSEN EĞİTİM-SEN Kayseri 4. Bölge başkanlığına bağlı 4 il temsilciliği olarak yoğun bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz.

Sözlerimi burada sonlandırırken EKSEN Eğitimsen kayseri 4. Bölge başkanı olarak Nevşehir il temsilciliğimizin yapacakları çalışmalarda yanlarında olduğumuzu özellikle belirtir kendilerine başarılar dilerim.    

Yine kahvaltıda bulunan Eksen Eğitim-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Bayram Ok sözlerini şöyle ifade etii;

Basınımızın çok değerli temsilcileri,

Bu cumartesi sabahı yaptığımız basın açıklamasına teşrif etmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Milli, sivil, katılımcı ve manevi değere bağlı sendika” şiarıyla yola çıkan Eksen Eğitim-Sen, manevi ve kültürel dinamiklerimize dayanarak sendikacılık yapma iddiasıyla yola çıkmış,hakkı ve haklıyı her zaman ön plana almış, haksızlıklara boyun eğmemiş “Nevşehirli Eğitimcilerin Yeni Sendikası”sloganıyla Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası’nın 4.Bölge içerisinde yer alan Nevşehir’de temsilciliğini ve yönetim kurulunu kurmuş ve üye kayıtlarına başlamıştır.Güçlü bir sivil toplum örgütü olmak için elimizden gelen bütün gayreti sürdürüyoruz.

Henüz yeni bir sendika olduğumuz için
, "Biz milli ve manevi değerlere sahip çıkan duruşumuz ve diyalog merkezli anlayışımızla yeni nesil sendikacılık yapacağımızı belirtmek istiyorum.

Genel Başkanımız Mustafa GÜÇLÜ ve 4.Bölge başkanımız ve aynı zamanda Kayseri il Başkanımız Ergül SIRKINTI beyefendi sürekli bizlerin yanında olmuş ve bizleri desteklemektedirler,bundan dolayı da ayrı bir mutluluk yaşamaktayız.Bundan sonra da sürekli yanımızda olacaklarını ve bizleri destekleyeceklerine dair söz aldık kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer basınımızın güzide temsilciler, 
Sevgili Dava Arkadaşlarım,

Bu duygu ve düşüncelerle gerçekleştirdiğimiz Basın Toplantısının’ hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyorum. Göstermiş olduğunuz eksiksiz ilgi ve katılımdan dolayı EKSEN EĞİTİM-SEN Nevşehir il Temilciliği Yönetim Kurulu adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olunuz, var olunuz.