Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, İnsan Hakları kuruluşları toplantısına katıldı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanlığının “İnsan Hakları” konulu toplantısına katılan Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, toplantıda Kamu Denetçiliği Kurumu'nun ve diğer Kamu ve STK’larla ileride olabilecek işbirliği konularının üzerinde de durulduğunu açıkladı.
 
Elkatmış, İnsan hakları alanında faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşlarının arasında işbirliği ve iletişimin artırılması yönündeki çalışmalara her zaman kurum ve bireysel katkı vermeye hazır olduklarını da söyledi.

Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, Şubat başında İstanbul'da STK'lara bir dizi ziyarette bulundu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Cemaat Vakfı ve Venedik Komisyonunun ortak düzenlediği konferansa katılan Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, İstanbul’da bulunduğu süre içerisinde Sivil Toplum Kuruluşu Helsinki Yurttaşlar Derneği, Uluslararası Af Örgütü ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) yetkileriyle bir dizi görüşmelerde bulunarak STK'lara çalışma ziyaretlerini gerçekleştirdi.

 

İstanbul'daki STK'lara yönelik çalışma ziyaretleri sırasında STK yetkililerinin Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan şikayet başvuru konularını ve rakamlarını paylaşan Kamu Denetçisi Elkatmış, Kuruma şikayet başvurusunda bulunacak STK'ların doğru şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini açıklayarak muhtemel katkıların olabileceğini söyledi. İstanbul Üniversitesi, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Ofisi ve Venedik Komisyonu tarafından düzenlenen “Gayrimüslimlerin Tüzel Kişilikleri, Sorunlar ve Haklar” konferansının kurum tarafından dikkatlice takip edileceğini dile getiren Mehmet Elkatmış, konferans sonrasında birçok kurum ve kuruluş temsilcileri ile birebir görüşme ve temaslarda buldu.

 

Kamu Denetçisi Elkatmış, İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi Ruhani Lideri Patrik I inci Bartolomeos’a da bir çalışma ziyaretinin gerçekleşmesinden sonra “Görüşme, her iki kurum açısından da olumlu geçtiği” diyerek görüşmenin başarılı geçtiğini söyledi.