EMEKLİLERE PROMOSYON VERİLMESİ KAÇINILMAZ BİR HAKTIR.

 

 

Milyonlarca emekli’nin merakla beklediği Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bankalar arasındaki, “Emeklilere promosyon” görüşmesinin bu hafta yapılması bekleniyor.

 

Emekliler her yıl en az 1 maaş tutarında promosyon talep ederken yapılacak görüşmeden çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

 

Yıllık 122 milyar tutarındaki rakamın kendileri adına bankalara yatırıldığına vurgu yapan emekliler, bankaların kendi maaşları üzerinden para kazanmadıklarını belirttiğini ancak, maaşlarını vermek adına ise her türlü çabayı sarf ettiklerini ifade ediyor. Emekliler SGK’nın bankalara baskı yaparak yılda bir maaş promosyonu almasını istiyor.

 

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz SOYSALDI, yıllardır yaşanan haksızlığın artık giderilmesi gerektiğini söyledi. SOYSALDI, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Emekli Sen olarak uzun yıllardır yaşanan bu haksızlığın sona erdirilmesi için gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini ifade ettik. Diğer çalışan kesimler gibi, emeklilerimizin de promosyon alması artık kaçınılmaz bir haktır.

 

Bu ülkeye yıllarını veren ama emekli olduktan sonra yoksulluk ve sefalete terk edilen emeklilerimizi küçük de olsa rahatlatacak olan bu çalışmada mutlu sona ulaşmalı ve emeklilerimiz her yıl bir maaş tutarında 13. maaş yerine geçecek olan bir maaş promosyonunu almalıdır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Emekli Sen olarak zorluklar içerisinde yaşayan ve kaderlerine terk edilen emeklilerimizin haklarını bugüne kadar savunduğumuz gibi bundan sonra da savunmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bu bağlamda, promosyon görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması ve emeklilerimizin yüzünün güldürülmesi için her iki tarafın da iyi niyetli adımlar atması gerektiğine inanıyor Kurban bayramı öncesinde müjdeli bir haberin kamuoyu ve emeklilerimize açıklanmasını diliyorum” dedi.

 

SGK ve Bankalar arasında yapılacak görüşmelerin Ekim ayına kadar tamamlanması beklenirken, anlaşma sağlanırsa, emekliler 13. maaşa kavuşmuş olacak.

 

 

                                              

 

                                                                                              Yavuz SOYSALDI

                                                                                              Türk Emekli Sen

                                                                                              Nevşehir İl temsilcisi