Çekimleri Ürgüp'te yapılan atv'nin bu sezonki iddialı dizisi Aşk ve Mavi'nin merakla beklenen yayın tarihi belli oldu. Dizi 4 Kasım Cuma akşamı yayın hayatına merhaba diyecek.
Yapımcılığını Ntc Medya'nın üstlendiği, yönetmenliğini Hakan Arslan'ın yaptığı, senaryosunu Gül Abuz Semerci ve Yelda Eroğlu'nun kaleme aldığı dizide, başrolleri Emrah ve Burcu Kıratlı paylaşıyor. Kadrosunda, Kenan Bal, Işıl Yücesoy ve Cüneyt Mete gibi usta oyuncuları da barındıran dizinin genel hikayesi; Gençliği cezaevinde geçmiş, sevmeyi öğrenmeye fırsatı olmamış Ali ve hiç kimseyi sevmeyen Mavi'nin yürek burkan hikayesi. Onlar birbirlerini gözlerine değil yazdıkları satırlara bakarak tanıdılar. Şimdi yüz yüze gelme zamanı. İkisinin de sırtında sırlarla dolu yükleri var. Altında ezilecekler mi yoksa birbirlerine tutunup yeniden ayağa kalkacaklar mı? Fedakarlığın ve vefanın gölgesinde, aşkı bir çiçek gibi büyütmeye çalışan Ali ile Mavi'nin sıcak ve çarpıcı hikayesi "Aşk ve Mavi" 4 Kasım Cuma akşamı atv ekranlarında.
"Hayatım mahvolacaksa senin ellerinden olsun..."
Ali, otuzlu yaşlarında zengin bir ailenin oğludur. Ahmet adında bir adamı öldürdüğü için uzun yıllar hapis yatmıştır. Hapishanenin son yıllarında mektuplaştığı Mavi ile tahliye olduğu gün tanışır ve ikili hemen evlenmeye karar verir. Mavi'nin hapishanede onca insan içinde mektuplaşmak için kendisini seçmesi tesadüf değildir. Mavi, yıllar önce ölen Ahmet'in kardeşidir. Amacı bu olaydan sonra hayatlarının kâbusa dönmesine neden olan adamı bulup evlendikleri gece öldürmektir; ancak bilmediği bir gerçek vardır. Asıl katil, Ali'nin abisi Cemal'dir. Ali, Cemal'in karısı ve çocukları olduğu için suçu üstüne alarak yıllarca onun yerine hapis yatmıştır. Aslında Ali, nikah işlemleri sırasında Mavi'nin kimliğini görüp her şeyi anlamış; ancak aşkı için susmuştur. Düğün gecesi ise Mavi, Ali'yi bıçaklar. Ali ufak bir yarayla kurtulur ve birlikte yaşamak şartıyla Mavi'den şikâyetçi olmaz. Mavi her ne kadar karşı çıkmaya çalışsa da, ikili arasında imkansız bir aşk başlayacaktır..