Kahire’de olayların ortasında kalan Niğdeli öğrenci Emre Gürbüz, olaylarla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen 20 Kasım’dan beri cezaevinde tutuluyor.

Mısır’a EL Ezher Üniversitesi’nde okumak için giden Türk öğrenciler de Firavun Sisi’nin zulmüne uğruyor. Mısır’da Sisi’nin zulmüne uğrayan üniversite öğrencilerinden biri de Niğdeli Emre Gürbüz. Kahire’de olayların ortasında kalan ve tutuklanan Gürbüz, yaklaşık dört aydır salıverilmeyi bekliyor. Oğullarının durumlarından endişelenen ailesi ise TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak yardım talebinde bulundu. 

Üst Düzey Girişimler Sürüyor

Emre Gürbüz’ün serbest bırakılması için maslahatgüzar seviyesinde temsil edilen Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği tarafından her düzeyde girişim yapılmaya devam edildiği vurgulanan yazıda, Mısır Dışişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve El Ezher Üniversitesi Rektörü’ne mektup yazılarak Emre Gürbüz’ün serbest bırakılması talebinin iletildiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı’nın cevabında İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’nin de Emre’nin serbest bırakılması için yetkililerden yardım istediği bildirildi.

Suçsuz Yere Tutuklandı

Mısır’da seçilmiş Muhammed Mursi’ye karşı Firavun Sisi tarafından yapılan darbenin ardından yatay geçişle Türkiye'ye dönmek isteyen El Ezher Üniversitesi Din Usulleri Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Emre Gürbüz, belgelerini almak için gittiği Mısır’da tutuklandı. Kahire’de olayların ortasına kalan Gürbüz, savunmasında, protesto gösterileriyle bir bağının bulunmadığını, Ezher Üniversitesi'ne hazırlık sınıfını bitirme sertifikasını almak üzere gittiğini ve kendisini olayların arasında bulduğunu söylemesine rağmen 20 Kasım’dan beri cezaevinde tutuluyor. Emre Gürbüz’ün durumu ile ilgili Meclis’e başvurup bilgi ve yardım isteyen ailesi, oğullarıyla ilgili gelecek hayırlı bir haberi bekliyor. 

Duruşma Tarihi Belli Değil

Gürbüz’le ilgili Meclis Dilekçe Komisyonu’na bilgi gönderen Dışişleri Bakanlığı; Emre Gürbüz’ün 7 Aralık’ta hâkim karsına çıkarıldığını, olaylara katılmadığını bildirmesine rağmen tutuklandığını belirtti. Gürbüz’ün soruşturma süreci tamamlanarak Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiği belirtilen yazıda, Vadi El Natrun Cezaevi’ne nakledilen Emre’nin duruşma tarihinin ise henüz belli olmadığına yer verildi.