NEVŞEHİR(MHA) 2007 Yılında resmen kurulan ve o günden bu yana hızla büyüyen, gelişen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi bu süre içerisinde arsa mülkiyeti açısından da büyümeye devam ediyor.  

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi mülkiyet alanı ilçeler dahil 4.3 Milyon metre kareye kadar ulaştı. Üniversitenin halen 6 bin 849 metre karelik kamulaştırmayı bekleyen bir alanı da bulunuyor.

Bu mülkiyet içerisinde Üniversitenin tapulu alanı 274 bin metre kare. Maliye hazinesinden devredilen arsa alanı ise 4.03 Milyon Metre kare. Nevşehir merkez, Avanos ve Gülşehir ilçelerinde belediyenin Üniversiteye tahsis ettiği toplam belediye tahsisli alan miktarı ise 11 bin 810 Metre kare.

Mülkiyet durumuna göre ilçeler arasında en fazla arsası bulunan ilçe Avanos. Avanos ilçesinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin 166 bin metre karelik alanı yer alıyor. Hacıbektaş ilçesinde 103 bin metre karelik mülkiyet alanı yer alan Nevşehir Üniversitesinin en az mülkiyet alanına sahip bulunduğu ilçe Gülşehir ilçesi. Gülşehir ilçesinde Üniversitenin 17 bin metre karelik bir alana sahip bulunduğu görülüyor.