Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi beklenen nüfusu 2 binin altında bulunan belediyelerin kapatılması Nevşehir’de en çok Ak Partili belediyeleri etkileyecek. CHP’nin beldelerde belediyeliği kalmayacak, MHP’nin 3 belediyeliği kapanacak.

44 Belediyesi bulunan Nevşehir’de yeni yasayla birlikte siyasi partilerin belediyelik sayıları da yeniden oluşacak. Mevcut duruma göre Ak Parti ilimizdeki belediyelik sayısının yarısını kaybedecek.

Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’nin ve muhalefet partilerinin kapanan belediyelerin ardından nasıl bir çalışma ortaya koyarak belediyelik sayılarını artırıp ya da artırmayacağını da hep birlikte göreceğiz.

Ak Parti söz konusu yasa tasarısının yasallaşması halinde, Acıgöl ilçesine bağlı Kurugöl, Avanos İlçesine bağlı Mahmat ve Sarılar, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez, Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent, Ovaören, Tuzköy, Karacaşar ve Abuşağı, Hacıbektaş İlçesine bağlı Kızılağıl, Kozaklı ilçesine bağlı Kalecik, Karahasanlı ve Karasenir, Ürgüp ilçesine bağlı Mustapaşa ve Başdere belediyelerini kaybedecek.

CHP : İlimiz genelinde 1 ilçe ve 3 belde belediyeliğine sahip olan Cumhuriyet Halk Partisinin tasarının yasallaşması ile bir ilçe belediyeliği elinde kalacak. Cumhuriyet Halk Partili Acıgöl ilçesine bağlı İnallı ve Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna belediyeleri de kapatılacak belediyeler arasında.

MHP : Milliyetçi Hareket Partisindeki tabloya bakıldığında ise 3 belediyeliği kapanacak olan Parti’de; Avanos ilçesine bağlı Akarca ve Topaklı ile Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca belediyeleri de kapatılacak olan belediyeler arasında.

Öte yandan Ak Partiye katılıp katılmayacağı son yerel seçimlerden bu yana netlik kazanmayan Avanos ilçesine bağlı Göynük belediyesi de kapatılacak belediyeler arasında.

Ustalık Şansları Kalmayacak …

Yeni yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçmesi durumunda Nevşehir’de iki dönemdir belediye başkanlığı yapan belediye başkanlarının da ustalık dönemi şansları sona erecek.

Buna göre; Avanos İlçesine bağlı Göynük Belediye Başkanı Recep Özbek, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak, Kızılağıl Belediye Başkanı İbrahim Güven, Kalecik Belediye Başkanı Ahmet Çınar, Karasenir Belediye Başkanı Abdurrahman Çelik koltuklarına ustalık dönemi şansları bile kalmadan veda edecekler.
Haber:Ali Çamur