Avanos’un sevimli maskotları, Kızılırmak’ın neşesi kaz ve ördeklere Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü “Ekmek Bizden, Su Irmak’tan” sloganıyla destek çıkıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte yeterli derecede yiyecek bulamayan kaz ve ördekleri unutmayan Belediyemiz, düzenli olarak hayvanları besliyor. Fırınların bayat ekmeklerini, otel ve lokantaların yiyecek artıklarını toplayan ekiplerimiz bu gıdaları hayvan barınağımızdaki sokak köpekleri ile ada da yaşayan kaz ve ördeklerin beslenmesi için kullanıyor.

Zaman zaman vatandaşlarımız tarafından da beslenen kaz ve ördeklere düzenli olarak saman ve yonca atan belediyemiz bu hafta da kazların çok sevdiği mısırla sürpriz yaptı.

Botla adaya çıkan personellerimiz yonca takviyesi yaparak bol miktarda mısır ile adada yemleme yaptı. Sayısı 600 – 700 civarında olduğu tahmin edilen kaz ve ördekler kış aylarında ırmaktan yeterince besin bulamayarak aç kalabiliyor. Bu nedenle ilçemizle simgeleşen ve Belediyemizin himayesinde olan kaz ve ördeklere haftada birkaç gün yiyecek takviyesinde bulunuluyor.