Güneş enerjisinden faydalanılıarak elektrik enerjisi üretmek için kolları sıvayan firmalar Nevşehir'i pilot il seçti. Yılın en az 9 ayından güneşli havanın hakim olduğu Nevşehir belki de birkaç yıla kadar turizmin yanısıra Türkiye enerji sisteminin de merkezi olacak.

Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, ekonomik imkanı dar olan kesime hitap ettiklerini, onları ev ve otomobil sahibi yaptıklarını belirtti. Havuz sistemini elbirliği yöntemi ile genişleterek kira yardımlarını yükselttiklerini ve buna bağlı olarak ev sahibi olanların da diğer insanlara yardımı artırdığını kaydeden  Üstün “ Gerçek ihtiyacı olan insanlar başvuruyor. Dayanışma ve elbirliği duygusunu pekiştiriyoruz. 2015 yılında 20 bin ev, 10 bin otomobil rakamına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.” yorumunu yaptı.

PROJELERİN ESİN KAYNAĞI

Projelerle ilgili değerlendirme yapan Emin üstün, “ Nevşehir'e 200 KW'lık enerji ağı oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi. Nevşehir'e 2015 yılında yatırım için hazılıklar yapan firmanın güneş enerji sistemi için hangi alanı kullanacağı ise henüz açıklamadı