Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu ekip, bizim belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız, başta sayın Başbakanımız 16 Aralık'a kadar iyi insanlardı da 17 Aralık'ta mı kötü insan oldular?" dedi.
Yıldız, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde seçim bürosu açılışı öncesi vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynandığını söyledi.

Ak Parti iktidarının bu oyunu halkın desteğiyle bozacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu ekip, bizim belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız, başta sayın Başbakanımız 16 Aralık'a kadar iyi insanlardı da 17 Aralık'ta mı kötü insan oldular? Böyle bir şey yapılabilir mi, böyle bir şey düşünülebilir mi?. O yapının tabanında senden, benden farkı olmayan çok temiz kardeşlerimiz var. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var, onlarla dertleşiyoruz. 'Ne oluyor burada, bilginiz var mı?' diye sorduğumda inanın, birçoğundan onların bilgisi yok. Hamdolsun, İzmir'de de farklı yerlerde de her gittiğimiz yerde mitingler çok canlı geçiyor. Çünkü vatandaşımızın başta Başbakanımız olmak üzere bir hak yendiğini, onun hakkının yendiğine dair çok önemli bir kanaat oluştu."

Türkiye'nin her yerinde yatırım yaptıklarını ve bundan bütün insanların faydalandığını dile getiren Yıldız, enerjiden sağlığa, eğitimden ulaştırmaya, tarıma kadar birçok sektörde yapılan bu yatırımların Türkiye'nin çehresini değiştirdiğini vurguladı.

"Paçamızdan tutup aşağıya çekmek istiyorlar"

Türkiye'nin şahlanışa geçtiği her dönemde önüne engeller konulmaya çalışıldığına dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:

"Daha önce 1960, 1970, 1980, 1990, 2000'li yıllarda ve şimdi en son 17 Aralık'ta bunu gördük. Bizim paçamızdan tutup aşağıya çekmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bizimle beraber üzüm yemek isteyenler varsa başım üstüne gelsinler, beraber üzüm yiyelim ama bağcıyı dövmek istiyorlarsa buna müsaade etmeyiz. Şu anda Türkiye'nin istikrarının bozulması adına çok ciddi bir çaba gösteriliyor. Biz, bu kazanımlarımızı 12 yılda gece, gündüz uğraşıp didinerek elde ettik. Türkiye'de son 3 yılda 120 milyar dolarlık tespit edilmiş hasar var. Yazık, günah değil mi buna? Bunları bir lira bir lira, bir dolar bir dolar toplayarak ancak vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz."

AK Parti'den, milletten aldıkları yetkiyi başkasına devretmeyeceklerini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu yetkiyi bize, siz kullanın diye veriyorsunuz. Cesaretli olmamız lazım, korkaklığa yer yok. Neyden korkacağız? Şükürler olsun siz, bize oylarınızı verirken alnı ak, yüreği ak diye verdiniz. Bilin ki bu kardeşleriniz alnı ak, yüreği ak olarak yollarına devam ediyor. Herhangi bir usulsüzlük, yolsuzluk varsa bilin ki hep beraber bunun karşısındayız. Ama bu günden değil, 12 yıldır biz böyle yapıyoruz. Eksikler, yanlışlıklar olabilir, kusur insanlar içindir ama bunlara bir irade gösterip, bunun karşısında duracak olan AK Parti kadrolarıdır. O yüzden bize her defasında ömür biçtiler, 'Ak Parti'nin ömrü 6 ay' dediler, 3 Kasım seçimlerinden sonra tezkereler geçti, enflasyon canavarı geçti. Paradan 6 sıfır atılacak, 'siz yere yatarsınız' dediler. Birisi de 'eğer 6 sıfır atarsanız bu paradan sizin ekonominiz batar, eğer batmazsa ben anıracağım' dedi. Biz, sizden aldığımız yetkiyi bize oy veren, vermeyen 77 milyonumuza götürüyoruz. Edirne'den Kars'a her tarafa götürüyoruz."

Türkiye'de 1981'de, "Anıtkabir'de bayrak direği ipi yerli üretimle yapılmaya başlandı" diye gazetelere manşet atıldığını anımsatan Yıldız, "Şimdi tanklar, uçaklar, arabalar yapılıyor. Ocak ayında 4A uydusu Türk mühendisleriyle çalışılan ortamda uzaya fırlatıldı. Nereden nereye dediğimiz lafın gelişi değil. Ben zeytini üç ısırmada yerdim. Annem, 'oğlum hepsini bir lokmada atma' derdi. Biz o günleri gördük. Şükürler olsun şimdi bir şeyi doğru tasarruf ederseniz tasarruf, yanlış tasarruf ederseniz israf olur. Türkiye kazanacak, büyüyecek, gelişecek ama israf etmeden tasarrufla beraber. Elimizde imkanların çok olması, bunları çok kullanacağız anlamına gelmez, doğru kullanacağız" diye konuştu.