NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp ilçesine bağlı Başdere Beldesi'nde tek başına yaşayan Hasan Ay, bedensel engelli. Ay, engellilik maaşı ile beldedeki başıboş köpekleri besliyor.

Doğuştan yürüme engelli Hasan Ay,ilerlemiş yaşına karşın, beldede Murat Keleş’e ait bir deponun düzenlenmesi ile  ev haline getirilmiş bir mekanda hayatını sürdürüyor.
Bugüne kadar hiç evlenmeyen Hasan Ay,yüzde 70 i aşan bedensel engelliliği nedeniyle üç ayda bir aldığı  bin 110 liralık engellilik maaşı ile hem kendi geçimini sağlıyor, hemde deponun etrafındaki köpeklerinin de bakımını yapıyor.
Belde içerisinde bile beslediği köpekleriyle birlikte gezen bedensel engelli Hasan Ay,   hayvanseverliği  ile de beldenin en sevilen kişilerinden biri olarak biliniyor.
Gençlik dönemlerinde beldedeki vatandaşların bağlarında bekçilik yaparak geçimini sağladığını söyleyen Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman ; “Hasan Ay dedemiz ,gerçek bir hayvan dostu. Belde dışında hayırsever  arkadaşımız Murat Keleş kullanmadığı bir depoyu ev haline getirip Hasan dede’ye hediye etti.  Köpeklere karşı büyük bir düşkünlüğü var,her gün onlara değişik yiyeceklerle besler,kendi ne yer ise, köpeklerine de onları verir.” dedi.
Karaman,beldede bir köpek barınağı yapmak istediğini,beldenin tepe noktasında bulunan bir alanı bu amaçlı olarak kullanmak istemesine karşın imkanların kısıtlı oluşu nedeniyle bu konuda etkin bir çalışma yapamadığını ifade etti.