NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğüne alınacak olan engelli aracı ile Yaz Spor okullarına engellilerin de dahil edilmesi sağlanacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Gençlik ve Spor Bakanlığının tüm illere olduğu gibi Nevşehir’e de bir engelli aracı tahsis edilmesi konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

Söz konusu aracın 125 Bin TL ye mal olacağını ve bu miktarın % 50’lik bölümünün il özel idaresi tarafından karşılanacağını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, aracın hizmete sunulmasıyla birlikte engellilerin de rahatlıkla yaz spor okulları bünyesinde açılacak olan kurslara katılabileceklerini dile getirdi.

Atletizm, Hentbol gibi branşlarda ilimizde engellilerin başarılı bir şekilde Spor faaliyetlerine katılabildiklerini kaydeden İl Müdürü Ünlüer, “Engelli aracımızın tahsisi konusunda herhangi bir problem yok. Kısa zamanda söz konusu arıcımızın il müdürlüğümüze gönderilmesini bekliyoruz. Bu araç sayesinde ilimizdeki engelli vatandaşlarımız rahatlıkla Spor yapma imkanı elde edecekler. Zaten atletizm ve hentbol gibi branşlarda engelli kardeşlerimiz başarılı bir şekilde spor faaliyetlerine katılım sağlıyorlar. Yaz Spor okullarında da engellilerimizin yoğun bir katılımla spor etkinliklerimize katılımlarını sağlamak amacındayız” açıklamalarında bulundu.