Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mustafa Uğur'un Engelliler açısından Nevşehir'i değerlendirdiği mesajı şu şekilde;

 

"TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde belediyelerin engellilere yönelik hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 48,9’dur. Nevşehir'de belediyelerin engellilere yönelik hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise yalnızca yüzde 40,5'dir. Kısacası, başta Nevşehir Belediyesi olmak üzere ilimizde engellilere yönelik dişe dokunur bir hizmet söz konusu olmadığı gibi, var olan hizmetlerden memnun olanların oranı ise oldukça azdır."

 

"Türkiye'de engellilerin istihdamı ile ilgili açıklanan verilere göre de Nevşehir'in son sıralarda yer aldığını görmekteyiz. Nevşehir'de kamuda çalışan engelli sayısı yalnızca 175 kişidir. Kısacası engellilere önem ve değer verme açısından da Nevşehir sınıfta kalmıştır. 

 

"Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unu engelliler oluşturduğu gerçeğini baz alırsak engellilere yönelik çalışmalara çok daha önem verilmesi gerekirken, başta Nevşehir olmak üzere ülke genelinde engellilere yönelik çalışmalar sınıfta kalmıştır. Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın da eşit vatandaşlık haklarına sahip olduğu günleri ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizde gerçek anlamda engellerin aşıldığı bir gün olmasını temenni ederim."