Engellilerin önündeki engeller kalkmalı

Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı İrfan Avşar, engelli insanları anlamak için onlarla ilgili yaptıklarımızı sorgulamamız gerektiğini söyledi.

Avşar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında bu günün önemine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında aldığı karar sonrası “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık’ın, tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenen bir gün olduğuna değinen Avşar, “Bu gün, engelli insanları anlayabilmek, onlar için yaptıklarımız ve yapamadıklarımızı sorgulayabilmek açısından oldukça önemli” dedi.

Ulaşım alanları, eğitim kurumları, sağlık merkezleri, toplu taşıma araçları gibi yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli vatandaşların farkına varmak gerektiğini belirten İrfan Avşar, “Engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamalıyız” dedi.

Avşar, “Engelli insanlarımıza eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşam için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız” diye konuştu.