15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan yeni düzenleme ile birlikte er ve erbaşların sağlık giderleri artık SGK tarafından yapılacak.
Yeni düzenleme ile birlikte eczacılar odası başkanlığından yapılan açıklamada bu uygulama çerçevesinde eczacıların en genç konuya ilişkin evraklarını 20 Ağustos 2016 tarihine kadar Sosyal Güvenlik kurumuna ulaştırmaları gerektiğine dikkat çekildi.
Açıklamada; “İl Jandarma Komutanlığında Alınan Bilgiye Göre; Bundan Sonra  Erbaş Ve Erlerin Sağlık Hizmeti Giderleri Sosyal Güvenlik Kurumunca Karşılanacağı, Bu Nedenle 31 Temmuz 2016 Tarihine Kadar Karşılanmış Olan Erbaş Ve Er Reçete Bedelleri Jandarma Genel Komutanlığı Bütçesinden Karşılanacak Olup Bu Tarihten İtibaren 31 Temmuz 2016 Dahil Olmak Üzere Sağlık Hizmetlerine İlişkin İlaç Bedeli Ödemelerinin Yapılmayacağı Belirtilmiştir. Bu Kapsamda 31 Temmuz 2016 Kadar Erbaş Ve Er Reçeteleri Karşılayan Eczanelerimiz Engeç 20 Ağustos 2016 Tarihine Kadar Fatura, Evrak Ve Belgeleri İl Jandarma Komutanlığına Teslim Etmeleri Gerekmektedir” denildi.