ERASMUS+ STRATEJİK ORTAKLIKLAR (SEQUEL) PROJESİ  TOPLANTISI NTSO’DA YAPILDI

NTSO’NUN PROJE ORTAĞI OLAN İNGİLTERE HOLLANDA FİNLANDİYA  İSPANYA VE TÜRK TEMSİLCİLERİ

NTSO’DA BİRARAYA GELDİ

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın  Ulusal Ajans Hibesi ile gerçekleştirmeye hak kazandığı  “Nitelikli Girişimcilerle Sürdürülebilir İşletmeler (SEQUEL) projesi  ilk toplantısı  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

NTSO’nun proje ortağı olan İngiltere, Hollanda, Finlandiya, İspanya ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Gelişim Derneği  temsilcileri toplantı öncesi Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederken,  NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cengiz Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Babaoğlu, Kemal Güner, Serhat Cantekin ve NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan’ın yer aldığı tanışma toplantısında projenin, proje ortağı ülkelerin girişimcilerine faydalı sonuçlar getirmesi temenni edildi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki gün süren  Erasmus+ Stratejik Ortaklık Toplantısı’nda, ülke temsilcileri kendi ülkelerinde gerçekleştirilen girişimcilik eğitimleri ve uygulamaları ile girişimcilere verilen  destekleri konu alan  sunumlar yapıldı.Proje ortağı ülkelerde,başarılı ve başarısız olan işletmelerle yapılacak olan anket çalışmasının taslağı belirlenirken, bu anket taslağının ilk uygulaması  Nevşehir’de  ki iki yeni girişimci üzerinde yapıldı.

İngiltere’de yapılacak ikinci toplantı da ele alınacak çalışmaların da görüşüldüğü müşterek toplantı da Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri’nin   proje ortağı temsilcilere günün anısına  el yapımı  çini tabak hediye etti.

İki gün süren toplantı bölge gezisi ile son buldu.