NEVŞEHİR(MHA) İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, vergi mükelleflerinin düzenli vergi ödeme alışkanlığı kazanması gerektiğine dikkat çekerken, mükelleflerin faizlerle karşı karşıya kalıp borcu dolayısıyla büyük sıkıntılara düşmesini istemediklerini söyledi.

Herhangi bir mükellefe haciz işlemi için gitmek istemediklerini ve mükellefin kendilerinin iyi niyetinden asla şüphe etmemesi gerektiğini kaydeden İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, halk arasında ifade edildiği üzere Yılanının başının küçükken ezilmesi gerektiğini, büyüdüğünde yılanın başının kolay kolay ezilemeyeceğini ifade etti.

Mükelleflere taksitlendirme veya borcunu kendisinin ödeyebileceği bir duruma getirilebileceğini de vurgulayan İl Defterdarı Ercoşman, “Ben vergi dairemizle ilgili konularda hiçbir mükellefimize hacze gitmek istemiyoruz. Hacze gidildiğinde her şeyden önce bizim mükellefimizi rencide etmek istemiyoruz. Çocuklarına ve çevresine kredisi düşer ve biz bunu asla istemiyoruz. Bunun için mükellefimizin azda olsa vergisini zamanında yatırmasını istiyoruz. Vergi dairemize gelerek durumunu izah edebilir ve bizlerde elimizden geldiği kadarıyla ona yardımcı olabiliriz. Borcunun hepsini ödeyemeyebilir. O on üzerinde parası yoktur, sıkıntıdadır. Ama her şeyden önce durumunu bizlere izah etmesi ve bizden bu konuda görüş alması gerek. Taksitlendirme yapılabilir ya da borcunu ödeyebileceği her türlü imkan sunulur. Borç kaldıkça faizlerle içinden çıkılmaz bir hal alır. Hani halk arasında bir laf var ya. Yılan başı küçükken ezilir. Yılan büyüdükten sonra başını da ezmek oldukça zor. Bizim amacımız mükellefimizin bu duruma düşmesinin önüne geçmek. Bizim insanımız çok değerli ve onların herhangi bir şekilde vergi konusunda sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Ticaret yapıyorsa bu düzeni iyi kurmalı. İhalelere girecekse mutlaka vergi borcunun olmaması lazım. Bu nedenle de düzenli vergi ödemesini alışkanlık haline getirmeli insanımız” açıklamalarında bulundu.