Aziz ve Şerefli Türk Milleti…

            Bugün 26 Ağustos 2013. Atamız Sultan Alparslan Gazi ve ordusunun Malazgirt’te haçlı Doğu Roma İmparatorluğu ordularını mağlup edip bu toprakları bize ebedî vatan yapmalarının, gelecek nesillere armağan etmelerinin 942. sene-i devriyesidir.

            Türk Milletinin kesintisiz 1000 yıldır var olduğu bu topraklarda, küresel güçlerin ve yerli işbirlikçilerin, bölücü terör örgütü ve onun siyasi temsilcilerinin; küstahlık ve hayâsızlıkla ebedî Türk vatanını bölme, parçalama niyetlerinin ayyuka çıktığı bir zamanda, milletimize yeni bir “Şanlı Malazgirt Destanı” heyecanı kazandırmak, bölücü hainlere  ve bütün cihana bu toprakların ebedî Türk vatanı olduğunu bir kere daha hatırlatmak, Malazgirt ruhunun nihayete kadar tüm gönüllere nüfuz edebilmesi her Türk ferdinin olduğu gibi, bu yüce ve şerefli Türk Milletini yönetenlerinde asli görevi olduğu unutulmamalıdır.

            Son zamanlarda ülkemizde ve çevre coğrafyalarda yaşananları ibretle ve dikkatle izlemekteyiz. Düzenin ve varlığın teminatı olan Türklerin, bu topraklarındaki bekası, günümüzde tarihte hiç olmadığı kadar tehlikededir. Gafiller ve hainler şunu bilsinler ki, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türk Milliyetçileri üzerine düşeni hiç düşünmeden ve çekinmeden yapacak güçtedirler. Bekamızın korunmasında en büyük güç yine Türk Milliyetçileridir.

Bu vatanı bize armağan eden Atamız Sultan Alparslan ve Ordusunun mübarek ruhlarına da ancak bu yakışacaktır.

            Bu vesile ile Türk Ocakları Nevşehir Şubesi olarak, Türk Milletinin Malazgirt Meydan Muhaberesi ile Anadolu’nun Türk Vatanı yapıldığı bugünün 942. sene-i devriyesini tebrik eder, ruhlarında bu günü layıkı ile yaşamaları ve hissetmelerini diler, Türk düşmanlarına 942 yıldır aynı azim ve kararlılıkta olduğumuzu ihtar en bildirir, Türk Milletine selam ve saygılarımızı sunarız.

 

             Av. Mesut ERDOĞAN

                  Türk Ocakları

                Nevşehir Şube Reisi