Çalışan sen ve Din Bir Sen Genel Sekreteri Menderes Ateş erken seçim kararı alınmasından dolayı yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Ateş yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu bu zorlu günleri İnşallah Millet olarak birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma içerisinde olarak atlatıp daha müreffeh yarınlara hep birlikte 2023’lü hedeflerimize Allah’ın izniyle kavuşacağız.

Bu düşüncelerle Cumhur ittifakının almış olduğu erken seçim kararını yerinde bulduğumuzu ve var gücümüzle bunu destekleyeceğimizi Çalışan sen konfederasyonu ve konfederasyonumuza bağlı sendikalar olarak deklare ediyoruz.

Ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için fedakârca çalışan tüm memurlarımızın haklarını da bu vesileyle dile getirmek bizim boynumuzun borcudur.15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra Türkiye düşmanı iç ve dış mihrakların Ülkemiz üzerinde oynamış oldukları kirli oyunlar neticesinde2018 yılı enflasyon oranları beklentilerin üzerinde çıkmıştır%12 gibi. Bütün bu hain senaryolara rağmen çok şükür ekonomik büyümemizde %7 gibi birçok Avrupa ülkesini geride bırakıp iyi bir performans yakalamıştır. Fakat üzülerek belirtmek isterim ki yapılan toplu sözleşmede masada memuru temsil eden yetkililer büyüme oranlarını ve refah payını gereği gibi müzakere edip memurun hakkını alamamıştır.

2018 yılı için4+3.5 2019 için4+5 gibi komik bir pazarlığa razı olmuştur.çıkan yüksek enflasyon karşısında buda çalışanın elinden eriyip gitmiştir.Biz güçlü bir Ülkeyiz,genç bir nüfus yapımız var eğer dengeler iyi tutturulur çalışanlar memnun edilir çalışma barışı sağlanırsa daha verimli daha üretken bir toplum oluruz.

Bu düşünceyle Konfederasyonumuz ve bağlı olan sendika yetkilileriyle yapmış olduğumuz teknik incelemeler neticesin de memurlarımızın gerek enflasyondan doğan kayıpları ve gerekse de ekonomik büyümeden paylarına düşen miktarların göz önüne alınmamasından kaynaklı olarak her memurun 2018- 2019 dönemi toplu sözleşmeden 500tl gibi bir miktarın hanelerine kayıp olarak yansıdığı kanaatine varmış bulunmaktayız.

Bu gerekçelerle zaman kaybetmeden memurlarımıza seyyanen 500tl zam yapılmasını Sayın Cumhur başkanımızdan sayın hükümetimizden talep ediyoruz.Bu taleplerimizin gerçekleşmesi için de yetkili mercilerle görüşmelerimiz devam etmektedir.son olarak erken seçimin başta ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah tan diler cumhur ittifakına da  başarılar dileriz dedi