Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto ederken Boğaziçi Köprüsü'nde askerlerin açtığı ateş sonucu oğlu ile birlikte şehit olan Erol Olçok'un ismi, Hakkari'de bir okula verildi.
Sümbül Mahallesi'nde daha önce lise olarak kullanılan ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul olarak hizmet vermesi kararlaştırılan 16 derslikli okula, Hakkari Valiliği tarafından alınan kararla, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden "demokrasi şehidi" reklamcı Olçok'un adı verildi.
Okulun isminin "Şehit Erol Olçok Ortaokulu" olarak kararlaştırılması üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de yeni tabelanın asılması için çalışma başlattı.
15 Temmuz'da FETÖ darbe girişimine katılan askerlerin Boğaziçi Köprüsü'nde halkın üzerine ateş açması sonucu Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok şehit olmuştu.
Nevşehir’de Erol Olçok parkı
Halk iradesini hiçe sayan bir grup hainin 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi gerçekleştirdikleri darbe girişimine karşı Nevşehirliler, demokrasi nöbeti ile 12 günden beri cevap veriyor. Sabah saatlerine kadar Diriliş Meydanında darbecilere tepkilerini demokratik dik duruşla veren Nevşehirliler, milli iradeye hiçbir güç tarafından gem vurulamayacağını dünyaya haykırmayı sürdürüyor.
 Darbe girişiminin yapıldığı saatlerden itibaren Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlarda, darbelere karşı ‘ Hakimiyet Milletindir’ sözünü haykıran binlerce kişi, söylenen kahramanlık türküleri ve marşları ile ‘Biz Biriz, Biz Türkiye’yiz” mesajını veriyor.
 Protokol Halkı Selamladı
Binlerce Nevşehirlinin katıldığı demokrasi nöbetinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, coşkulu kalabalığı platform üzerinde selamladı.
Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, platformda Kuran-ı Kerim okudu. Coşkulu topluluğa seslenen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz şehitleri arasında yer alan ve İstanbul’un Fatih ilçesinde, vatan haini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada, hainlerin silahlı saldırısı sonucunda şehit olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın isminin, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin önündeki caddeye verilmesi yönünde aldıkları kararı ile aynı gece, Boğaz Köprüsü’nde darbe girişimini protesto etmek için bulunduğu sırada oğlu Abdullah Olçok ile birlikte vatan hainlerinin açtığı ateş sonrasında şehit olan reklamcı Erol Olçok’ın isminin de Güzelyurt Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verilmesi kararını gerçek halk meclisi olarak da tanımladığı Diriliş Meydanında bir araya gelen vatandaşların oylarına sundu. Her iki karar da alkışlar arasında oy birliği ile alındı.
Ünver, “Darbe ve Darbecilerin İzlerini Şehrimizde Silme Kararlılığındayız”
Ünver, Nevşehir’de geçmişteki tüm darbe ve darbecilerin isimlerinin tamamen kaldırılması düşüncesi içerisinde olduklarını belirtti. Ünver, bu kapsamda Ragıp Üner Mahallesi’nin de ismini 15 Temmuz Mahallesi olarak değiştirmeyi planladıklarını, 1 Ağustos 2016 Pazartesi tarihine kadar bu konuda vatandaşların düşüncelerini , Nevşehir Belediyesi’nin mail adresleri başta olmak üzere kendisinin şahsi tweet ve mail hesabına ve Nevşehir Valiliğinin de maillerine bu düşüncelerin vatandaşlarımız tarafından aktarılması çağrısında bulundu. Bu düşüncelerin karar verme sürecinde değerlendirileceğini ifade eden Ünver, bu konuda halkın düşüncelerinin önemli olduğunu vurguladı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz daha sonra Diriliş Meydanında oluşturulan bir stant ta yer alan ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı Demokrasi Hatırası’ altında hatıra fotoğrafı çektirdi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Üner, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından hainlere idam cezası verilmesine ilişkin imza kampanyasına katılarak imza koydu. Diriliş Meydanı’nda çocuklar, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte cep telefonlarıyla öz çekim yaptı.
Aksaray’dan gelen Hafız Osman İlahi grubunun seslendirdiği ilahileri büyük bir huşu içerisinde dinleyen vatandaşlar, Diriliş Meydanında darbecilere demokrasi dersi vermeyi sürdürdü.