ABD'de yayınlanan ünlü Newsweek dergisinde kaleme alınan bir makalede Türkiye'ye operasyon çağrısı yapılmasının ardından, ülkemiz vatansever kanatlarından tepkiler gecikmedi.

ABD'de yayın yapan ünlü Newsweek dergisinin Türkiye'yi küçük düşüren ve nefret söylemleri içeren makalesine bir tepkide Nevşehirli değerli hemşehrimiz Ünlü Ceza Hukukçusu İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Ersan Şen'den geldi.

Türkiye'nin önemli hukukçularından Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen, katıldığı bir televizyon proğramında ABD'de yayaınlanan dergideki makeleyi sert bir dille eleştirirken; "Mesele Erdoğan değil, Erdoğan üzerinden hedef alınan Türkiye Cumhuriyeti meselesidir" açıklamalarında bulundu.

  Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi..

Katıldığı Bir Televizyon proğramında konuşan Ersan Şen "Biz, Türkiye olarak artık İran ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in kadrajına girmiş bulunuyoruz. Mesele Erdoğan değil, Erdoğan üzerinden hedef alınan Türkiye Cumhuriyeti meselesidir. Türkiye’ye dış müdahale istiyorlar. Bizim sınırlarımız cetvelle çizilmedi. Bizi başka milletlerle karıştırmasınlar.  Bu yazının benim için hiçbir hükmü yoktur bir çöptür kendi düşüncelerini aktarmışlardır. Yani, Muratları vardır, hedefleri vardır, Silah güçleri vardır. Ümit ediyorum o makalede yazdıkları gibi bir hataya düşmezler. Gelecekleri varsa görecekleri de var." ifadeleri kullandı.

31 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan "Erdoğan Kürtleri kırmak ve Osmanlı'yı diriltmek istiyor" başlıklı haberde Türkiye'ye yönelik ağır ifadeler kullanılmıştı.

Jonathan Watchel ve Albert Watchel imzalı Newsweek'in haberinde yer alan o çirkin makalede, kısa başlıklarıyla; 

'Türkiye, Terör Rejimine Yöneliyor'

'Erdoğan, Ortadoğu'da Karmaşa Yaratıyor'

'Özgür Dünya, Türkiye'ye Karşı Harekete Geçmeli'

İşte bu çirkin ve neye hizmet ettiği belli olmayan bu habere ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamasında "24 Haziran seçimleri geçtiğine göre Newsweek şimdi de Türkiye'de yeni bir darbe girişimi çağrısı mı yapıyor?" ifadesini kullandı.

İşte Nevşehirli Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen'in o açıklamaları...