Musa Ertaş öncelikle Bims ve Pomza konusunda kurulacak olan Labaratuvarın önemini dile getirdi.

Nevşehir Milletvekillerimizin girişimleriyle Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün’le hafta içinde görüşerek ilimiz Nevşehir de yapılacak olan laboratuar için hibe ile destekleme sözü vermişlerdir.

Nevşehir Üniversitemiz ile sanayi iş birliğini daha üst düzeylere getirecek olan laboratuar Nevşehir Milletvekillerimizin gayret ve çabaları sonucu ilimize kazandırılmış olacaktır.

Pomza-Bims Türkiye genelinde, Orta ve Doğu Anadolu Bölgelerinde toplam 9 milyar m3 civarında rezerv mevcuttur. Nevşehir yöresindeki pomza-Bims yatakları, kalite açısından dünya standartları üzerindedir.

Laboratuar, teçhizat ve donanımı itibariyle Türkiye’de tek olup bütün ülkenin kullanımına acık olacaktır. Bu laboratuarda sadece mevcut pomza –Bimsin analizi yapılmayacak aynı zamanda pomza-Bims sektörünün gelişmesi için AR-GE faliyetide yürütülecektir dedi.

 

Ertaş bu konuda öncelikle,Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün’e,Değerli Nevşehir Milletvekilelrimize ve Nevşehir Üniversite Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Filiz Kılıç a tüm hassasiyetleri ve destekleri için tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Nevşehirli İş Adamı Musa Ertaş konuşmasında Ahiler Kalkınma Ajansınında ülkemiz, bölgemiz ve Nevşehir için önemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...Ertaş, Ahika nın Nevşehirli Sanayici ve yatırımcının her zaman yanında olarak destekleri şart bununla beraber en önemli esas konuda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının bu konuda ki durumları.NTSO nun kesinlikle bu anlamda yeterli çalışmaları olduklarına inanmıyorum NTSO kesinlikle yetersiz dedi.

 

NTSO da 13 yıllık Parmaksız döneminin yetersizliliğini dile getiren İş Adamı Musa Ertaş Nevşehirli tüm Ticaret erbabı ve Sanayicilerin bu konudaki genel düşünceleride bu yönde dedi.

Ertaş yaklaşan NTSO seçimlerinde Nevşehirin ileri gelenleri ile birlikte ayrışmadan kırmadan incitmeden ve Birlik ve beraberlik içinde bir yaklaşımla kurdukları konsesyumda bir çatı altında toplanarak Nevşehir de Ticaret ve Sanayinin tüm sektörel bazda önlerini açmak desteklemek adına gayretli tutum ve çalışmalar başlattıklarını bu konuda tüm akil insanlardan görüş fikirleri ve desteklerini alarak seçimler için kollarını sıvadıklarını dile getirdi.Nevşehir ve Nevşehirli yatırımcı çok daha büyük hedeflerle güzellikleri hak ediyor diyen Ertaş,NTSO seçimlerinde,İş adamı  Yakup Zağlanmış ı destekleyerek Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasıyla yeni bir sayfa açacaklarını dile getirdi.Nevşehirli İş Adamı Musa Ertaş bizim için en önemli konu Memleketimizin büyümesinde kazanacağı ivme.. Yoksa değerli tüm arkadaşlarım ve benim koltuk makam şan şöhret gibi bir takım beklenti yada mevkiiler peşinde asla değiliz.
Son olarak bize bu konuda desteklerini ve dualarını gönderen tüm hemşerilerimizede sonsuz teşekkür ediyorum.İnşallah memleketimiz içn hayırlısı olur ve çok güzel günler yakında dedi..