Kıbrıs'ta faaliyetlerini sürdüren Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği Ezan sesi susturulsun kampanyası ile ilgili karşı bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması şu şekilde:   

Eee-zânn sesi susturulamaz!
Sosyal medya üzerinden birkaç paylaşımla gündem oluşturmayı hedefleyen tamamen bireysel bir propaganda oluşturulmaya çalışılıyor. 
KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti gündemine bir anda düşen ezan sesi susturulsun kampanyası kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştır. 
Bu sebeple Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği olarak Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Cumhuriyeti kamuoyunu bilgilendirmeyi kendimize sorumluluk addederiz.
Milletimizin sevgi ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu zamanda tamamen bireysel bir düşüncenin gündeme böylesine oturmuş olmasını şaşkınlıkla seyretmekteyiz. Böylesine seviyesiz ve toplumun hiçbir kesimini kapsamayan bu kara kampanyanın KKTC gibi dini hassasiyetine bağlı ve diğer inançları ötekileştirmeyen bir ülkede tutması elbette beklenemez. Bu konu ve benzeri konularında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tamamına mal edilmesini bu toprakları yeterince tanımamakla ilişkilendirmekteyiz. 
Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği olarak kampanyayı başlatan şahsı hiçbir şekilde dikkate almadığımızı belirtir tüm milletimize İstiklal marşımızın sekizinci kıtasını armağan ederiz. 
 
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli