Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği(ESKAD) olarak  öncelikle dergiye yapılan saldırıyı kınıyoruz ve bu saldırıyı Müslümanların yaptığını düşünmüyoruz buna karşın Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) yönelik görsel basında hakaretlerde bulunan Charlie Hebdo dergisinin özel sayfalarını gazetesine taşıyarak İslam aleminin değerlerini hiçe sayan KKTC’de yayın yapan YeniDüzen gazetesini ve Türkiye’de yayın yapan Cumhuriyet gazetesini esefle kınıyoruz.

Yaklaşık 5.000’e yakın üyesi olan ESKAD, hiçbir zaman insanların inançlarına hakareti meşhur kılmadığını her platformda belirtmiş din ve vicdan özgürlüğünü kışkırtıcı yazılar yazarak sözde ifade özgürlüğü adı altında hakarete varan söylemlere götüren tüm yazılı ve görsel basına da aynı tepkiyi koyacağımızı şimdiden söylemek isteriz.

ESKAD olarak üzüntüyle gazete baskılarında gördüğümüz bu yazıların ve karikatürlerin Kıbrıs ve Türkiye halkından özür dilenerek kaldırılmasını diliyoruz. Her platformda bu özür yazısı gelene kadar tepkimizi koymaya devam edeceğiz ve meşru yollardan peygamberimize hakaret eden bu kesimlerle adalet ve hak arayışımızı sürdüreceğiz.

 

                                                                                                                                                            Kamoyuna arz ederiz.