Türkiye Cumhuriyeti'nin 58, 59. ve 60. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan ve Bir süredir vücudundaki ödemler nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Kemal Unakıtan, bu sabah Acıbadem Maslak Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Nevşehirli Arı'dan, Unakıtan için başsağlığı mesajı!


Rasim Arı, www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında, "Henüz tecrübesiz toy bir gençken elimizden tuttu büyük emeği oldu yorulma nedir bilmedi ölünce dinleniriz derdi şimdi dinlenme vakti... "dedi.

Unakıtan'ın bir süre Danışmanlığınıda yapan Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, yayınladığı başsağlığı mesajında, "Kendisinden çok şeyler öğrendik. Allah Rahmet eylesin" dedi.

Rasim Arı,www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında, Sayın Bakanımız Unakıtan ile daha çok genç ve toy yıllarımda birlikte çalışma şansı yakalamıştık, üzerimizde emeği çoktur. Çok özverili, ülke ve millet sevdalısı, milletimizin manevi değerlerini her şeyin üzerinde tutan, yürekli ve cesur bir insan olarak bildik. Kendisinden çok şeyler öğrendik. Görev yaptığı yıllar Türkiye ekonomisinin uçurumun kenarından alınıp düzlüğe çıkarıldığı yıllar olmuştur. Tüm bu süreç boyunca, gece gündüz büyük bir gayretle, azimle, sağlığı pahasına çalışmış ve büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Bu yoğun çalışma ortamı içinde önemli hastalıklar geçirmiştir. Bu dönemlerde de her zaman sabırlı, inançlı, Hakk'ın rızasına teslim olmuş her daim memleketimiz için duada bulunmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başta Saygıdeğer Hanımefendi olmak üzere kederli ailesine, Maliye Bakanlığı camiasına, sevenlerine, dostlarına ve hizmet vermekten her zaman onur duyduğu aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin."

Türkiye Cumhuriyeti'nin 58, 59. ve 60. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Unakıtan, 2009'da by-pass, 2013'te de böbrek nakli operasyonu geçirmişti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamada, "Eski Bakanlarımızdan Kemal Unakıtan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise "Maliye eski bakanımız Kemal Unakıtan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.  

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk te yaptığı açıklamada,  "Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan Hakkı'n Rahmetine kavuşmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başta saygıdeğer hanımefendi olmak üzere kederli ailesine,  Maliye Bakanlığı camiasına, Sevenlerine, dostlarına ve hizmet vermekten her zaman Onur duyduğu Aziz milletimize başsağlığı diliyorum"  ifadelerini kullandı.

KEMAL UNAKITAN KİMDİR?

Bu sabah İstanbul'da vefat ettiği açıklanan Unakıtan, 58, 59 ve 60'ıncı Ak Parti hükümetlerinde Maliye Bakanlığı yaptı. Ak Parti Eskişehir eski Milletvekili Kemal Unakıtan, 1946'da Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı Köyü'nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Edirne'de tamamlayan Unakıtan, 1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olarak göreve başlayan Unakıtan, SEKA Genel Müdür Muavinliği ve 1976-78 yılları arasında SEKA Genel Müdürlüğü yaptı. Daha sonra özel sektöre geçen Unakıtan, çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında, dış ticaret şirketlerinde genel müdürlük, yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik yaptı.  

1946 yılında Edirne'inin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Edirne'de tamamladı. 1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak göreve başladı. SEKA Genel Müdür Muavinliği ve 1976-1978 yılları arasında SEKA Genel Müdürlüğü yaptı. Daha sonra özel sektöre geçti; çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında (Albaraka TürkFinans Kurumu), dış ticaret şirketlerinde Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu üyeliği ve Yöneticilik yaptı. Unakıtan evli ve 3 çocuk babasıydı.

 Kemal Unakıtan 70 yaşındaydı...
Evli ve 3 çocuk babası olan Unakıtan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine aday olarak 2002 yılında TBMM'ye giren, ardından Abdullah Gül başbakanlığındaki 58'inci Hükümette Maliye Bakanı oldu. Erdoğan'ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den alarak kendisine bağlamasıyla özelleştirmenin de patronu oldu. Kemal Unakıtan, farklı tavır ve uygulamalarıyla sürekli olarak 'ilgi ve tepki' nedeni oldu ve gündemde kaldı. Unakıtan 2006 Bütçesi'ni sunduğu TBMM'de, muhalefet tarafından Erdoğan'dan daha fazla eleştirilen hükümet üyesi oldu, 59. Hükümet'in en tartışılan isimlerinden biri haline geldi. Hakkında Ekim 2005, Şubat 2006 ve Mart 2006 tarihlerinde verilen üç ayrı gensoru önergesi de, TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi.