NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yıllar önce Sümerbank, ardından Nesteks arazisi olarak hizmet verilen alanın bir bölümü daha Nevşehir Belediyesinin mülkiyetine giriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Eski Nesteks arazisinin alt kısmında bir bölüm arazinin daha belediyenin mülkiyeti altına geçeceğini ve çok yakın zamanda bu alanında Nevşehir halkının hizmetine sunulacağını belirtti.

Halen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinin yanı sıra, Nevşehir Konağı, Hanım Konağı ve Kültür Park’ın bulunduğu alanın alt kısmında özel mülkiyet sahiplerine ait bölümün Nevşehir Belediyesinin mülkiyeti altına girmesi için mülkiyet sahipleri ile görüşmelerin tamamlandığını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Eski Netsek arazisinin alt bölümünde bir kısım arazilerin belediyemize geçmesi konusunda mülkiyet sahipleri ile görüşmelerimiz neticelendi. Orada imar düzenlemesi yapılacak. Konuyu meclisimize sunduk ve meclisimizden de onay aldık. Çok yakın bir zamanda söz konusu alanı Nevşehir halkımızın hizmetine sunacağız” açıklamalarında bulundu.