Nevşehir'in eski Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Yargıtay Üye Kontenjanından HSK’ya seçildi. Mehmet Ademoğlu: Başsavcılık ve hâkimlik görevlerinin ardından 2014’te Yargıtay üyeliğine seçilen Ademoğlu, 17. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapıyordu.

03 Mayıs 2011 tarihinde Nevşehir'e atanan, Nevşehir'in eski Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu 2 yıl ilimizde yaptığı görevin ardından 1 Mayıs 2013 tarihinde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına Atanmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelerinin belirleneceği Meclis Genel Kurulu seçiminde 367 oy çoğunluğuna ulaşamadı.
Meclis Genel Kurulu’nda 21 aday arasından belirlenecek HSK’nın 7 üyesi için yaklaşık 3 saat süren oylama yapıldı. Adaylardan hiç biri 367 oy çoğunluğuna ulaşamadığından oylamada ikinci tura geçildi.

Hafta başında TBMM Genel Kurulu'ndaki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)  seçiminin ikinci turunda Yargıtay üyeleri arasından seçilen aday  listesinde: Mehmet Ademoğlu (331 oy), Mustafa Kurtaran (7 oy), Mehmet Osmanoğlu (7  oy) almıştı.

Nevşehir'in eski Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu'na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yargıtay Üyesi Mehmet Ademoğlu: 1963'te Pazarcık'ta doğdu. Pazarcık Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988'de mezun olan Ademoğlu, İstanbul ve Kahramanmaraş hakim adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Havran, Ağın, Keleş, Ceyhan, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, Eskişehir Başsavcı Vekilliği, Nevşehir ve Şanlıurfa Başsavcılığı görevlerinde bulunan Ademoğlu, 15 Aralık 2014'te Yargıtay Üyeliğine seçildi. Mehmet Ademoğlu, Yargıtay 17. Ceza Dairesi Üyesi Ademoğlu, evli ve iki çocuk babası.

7 Haziran’da mesai başlıyor 
TBMM tarafından seçilen 7 üye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçeceği 4 üyenin yanı sıra Adalet Bakanı’nın başkan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın da doğal üyesi olduğu yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) haziranda mesaiye başlayacak. Eski HSYK üyelerinin görevleri, 6 Haziran’da sona erecek yeni HSK üyeleri de 7 Haziran’da görevlerine başlayacak.