16-17 Eylül tarihlerinde; etkili din görevlisi eğitim ve gelişim semineri Nevşehir İl genelindeki camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak gerçekleştirildi.
Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezi Mustafa Hayri Efendi Konferans salonunda yapılan seminer, Merkez Nar Kasabası Eyüp Sultan Cami İmam-Hatibi Ubeydullah Ayhan‘ın  okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Nazım Haksever  konuşmasında şu hususlara değindi: Biz Nevşehir Müftülüğü olarak bugün sevinçliyiz , huzurluyuz  ve mutluyuz ! Sebebine gelince: Yüce Rabbimizin ‘’Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’’ diye buyurduğu, ayrıca Yusuf a.s, Lut a.s , Davut a.s , Süleyman a.s gibi Peygamberlere  Biz Onlara ilim verdik diye haber verdiği, Sevgili Peygamberimize de Rabbim benim ilmimi artır diye istekte bulunmasını istediği; Allah’ın elçisinin de Alimler Peygamberlerin varisleridir diye buyurduğu; İlimden bir damlanın görevlilerimizin gönlüne düşeceği için  sevinçliyiz , mutluyuz, huzurluyuz. Gönül ehli bir zatın Evvela ilim olmalı, amel nehrinden dolmalı, ihlas bahrine dalmalı. Bu işe ihtimam gerekir dediği gibi; İlim - Amel ve İhlasın  din görevlisinin hayatında çok önemli yeri olduğundan bu günde bunlar canlanacağı için mutluyuz, huzurluyuz, sevinçliyiz dedi.
İki gün boyunca süren seminer de: Birinci gün: Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Nezir Gül Din Eğitiminde Kurumlar arası Koordinasyon ve İşbirliği konulu konferans, Eğitim Yönetimi Uzmanı Şaban Karaköse Din hizmetinde ilkeler ve Tarihimizden Örnekler konulu konferans, Uzman Psikolog Muhammet Genç: Danışma ve  Rehberliğin İlkeleri konusunda  konferans verdiler. İkinci gün : Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman Dine Hizmet ve Hz. Peygamber ‘in Örnekliği konulu konferans, Öğretmen  Yazar Muhammet Yılmaz Etkili Dini İletişim  konusunda konferans vererek Din Görevlilerimizi  aydınlattılar. Seminer sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” verilerek program sona erdi.