Cep telefonunun yaygınlaşmasıyla birlikte ev telefonuna olan rağbet azaldı. Her gün onlarca ev telefonu aboneliği iptali yapılıyor. Günümüzde Nevşehir nüfusunun önemli bir kısmı cep telefonu taşıyor. Konuşmalar cepten yapılıyor. Konuşmalar cepten yapıldığı için de ev telefonu 'gereksiz' görülüyor ve kapatılıyor. Eskiden internet bağlamak için ev telefonu zorunluydu. Ancak şu an böyle bir zorunluluk yok. Şirketler şimdi telefon olmadan da internet kurulumu yapıyor. GSM şirketlerinin uyguladığı tarifeler ve kampanyalar, insanlara cazip geliyor. Bu nedenle ev telefonu yerine cep telefonu tercih ediliyor. Aboneliklerdeki düşüş istatistiklere de yansıyor. Son 6 yılda Nevşehir'de yüzlerce ev telefonu abonesi hattını kapattı.

Aboneliğimi İptal Ettim

Geçtiğimiz günlerde ev telefonu aboneliğini iptal eden Nevşehirli bir vatandaş, şunları söyledi: "Evdeki herkesin cep telefonu var. Ben, eşim ve çocuklarım cebi kullanıyoruz. Ev telefonuna artık ihtiyaç duymuyoruz. İnternet bağlantımız da yok. Aboneliğimi iptal ettim. Ayda 20-30 lira fazladan ödemek istemiyorum. Benim gibi iptal eden çok kişi var.

Bir dönem ev telefonu bulunmaz nimetti.  İletişim imkânları çok kısıtlıydı. Köydeki 10 evden birinde telefon bulunurdu. 15-20 yıl önce köyde PTT'ye gidip telefon açıyorduk. Avrupa'daki ve diğer illerdeki akrabalardan haber almak çok zordu.  Zor zamanları da gördük. Ancak şu an teknoloji gelişti. Herkeste bir cep telefonu. 10-12 yaşındaki çocuklarda bile telefon var. Avrupa'daki akrabalarımızla ise akıllı telefonlar sayesinde internet üzerinden ücretsiz konuşuyoruz. Dolayısıyla ev hattına ihtiyaç duyulmuyor" ifadelerini kullandı.