Zamanında Milham’ın hanımı Ümâme Hatun gelin olacağı gün, kızını karşısına oturtmuş ve asırlardır güncelliğini koruyan eden şu nasihatleri yapmıştı… 
  1. Kanaatkâr ol! Kocan tarafından getirilen yiyecek, içecek veya kıyafetleri memnûniyetle kabul et. Çünkü kanaat, kalbi huzûra kavuşturur.
  2. Söylenenleri daima iyi dinle ve (Allâh’ın emrine isyan olmadığı müddetçe) her zaman itaat üzere bulun. Kocana itiraz etme. Onunla kaynaşmaya gayret göster. Böylece Cenâb-ı Hakk’ın rızâsını kazanmaya da muvaffak olursun.
  3. Kocanın görmesi muhtemel her yere îtina ve ihtimam göster. Gözüne çirkin bir şeyin ilişmesinden sakın.
  4. Kötü koku yayılma ihtimali bulunan şeylere, yerlere dikkat et. Evin her zaman güzel kokularla dolu olsun.
  5. Şunu iyi bil ki, temizlik ve letâfet, en iyi şekilde su ile mümkündür. Her şey su ile tertemiz olur.Her türlü temizliğe dikkat et.
  6. Eşinin yemek ve uyku saatlerine dikkat et. Yemeğini, âdeti nasılsa ona göre hazırla. Vaktinde uyuması için işlerini zamanında bitir. Çünkü açlık insanı ateşlendirir; uykusuzluk ise, öfkelenmeye sebep olur.
  7. Evinin mallarını ve eşyasını iyi koru. Mal ve eşyayı koruman, senin iyi iş bildiğini gösterir.
  8. Eşinin yakınlarına güzel muâmelede bulun. Bu senin iyi bir idareci olduğunu gösterir.
  9. Kocanın sırlarını hiç kimseye söyleme. Eğer sırlarını etrafa yayacak olursan, sana darılır. Vefâsızlık etmeyeceğinden bile emîn olamazsın.
  10. Eşine hürmet et, emirlerini yerine getir. Sözlerinin aksini söyleyerek, ona karşı gelme. Eğer karşı gelir, isyan edersen öfkelenmesine sebep olursun. Eşinin üzüntülü ve kederli zamanlarında neşeli görünme. Üzüntüsünü onunla paylaş. O neşeli ise, sen de neşeli görünmeye çalış.

Kısaca, kızım, kocana ne kadar hürmet ve tazimde bulunursan, kendini o kadar sevdirirsin. Rabbinin rızâsını kazanırsın.”

Kaynak:İslam ve İhsan