Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nde Farmakovijilans değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Mehmet KAYACAN, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Hakan ÖCAL, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Tarık AKBAŞ, Nevşehir Devlet Hastanesi’nden Ecz. M.Emin GÜL, Ürgüp Devlet Hastanesi’nden Uzm.Dr. Hediye UĞUR BAKINDIR, Kozaklı Fizik Tedavi Reh. Merkezi’nden Ecz. Miray ABAKAY, Özel Kapadokya Hastanesi’nden Ecz. Mustafa KOCATMAZ ve Özel Versa Hastanesi’nden Ecz. Tuğba BİLTEKİN katıldı. Toplantı açılışında konuşan Dr.Mehmet KAYACAN, Farmakovijilans hakkında farkındalık oluşturulmasının toplum sağlığı açısından önemine değindi.

Konuya ilişkin olarak Sağlık Hizmetleri Şubesinde görevli Eczacı Burcu ÜNAL tarafından da bir sunum gerçekleştirildi. Farmakovijilans konusunda ayrıntılı bilgiler veren Eczacı Burcu ÜNAL Farmakovijilans‘ın "günlük klinik uygulamada ilaçların güvenliği ile ilgili klinik verilerin toplanması, ilaç uygulamasında karşılaşılan sorunların takibi, sorumlu nedenlerin saptanması, tanınması, araştırılması, kaydedilmesi, duyurulması ve gerekli önlemlerin alınması" şeklinde tanımlanabileceğini söyledi.

Sağlık personellerinin ürün kullanımına bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülen ciddi ve beklenmeyen advers etkileri doğrudan veya hastanelerindeki farmakovijilans sorumlusu aracılığıyla “Advers Etki Bildirim Formu” doldurularak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’a bildirmesi gerektiğini belirten Ünal, Farmakovijilans sorumlusu da en geç 15 gün içinde bu bilgilerin gönderimini yapmalıdır. Diye konuştu.

Toplantı sonunda, eğitim toplantılarına devam edilip, bildirimlerin teşvik edilmesi kararı alındı.