Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Mustafa Aydemir,Fatih’in Kemikleri Sızlıyor
NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, Mayıs ayının fetih ayı olduğuna dikkat çekerken, Ayasofya’nın hala ibadete kapalı olması nedeniyle Fatih Sultan Mehmet’in kemiklerinin sızladığını dile getirdi.

İstanbul’un fethedildiği bu önemli ay içerisinde Ayasofya konusunun yeniden gündeme getirilmesi ve Ayasofya’nın bir an önce minaresinde ezan’ın okunduğu, içerisinde namazların kılındığı bir ortam oluşturulmasını beklediklerini kaydeden Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Mustafa Aydemir, bu ay ile birlikte sadece Ayasofya’nın yeniden fethedilmesinin yetmeyeceğini, toplumdaki dejenerasyonun da giderilmesi için önemli adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Aydemir, “İçerisinde bulunduğumuz Mayıs ayı fetih ayı. Bizler için son derece önemli bir ay. Fatih Sultan Mehmet 29 Mayıs’ta İstanbul’u fethediyor. Ve Ayasofya’yı da Ümmeti Muhammed’e mescit olarak hediye ediyor. Ayasofya şimdilerce çok mahzun. 1930’lu yıllardan bu yana Ayasofya gayesinin dışında kullanılıyor. Fatih Sultan Mehmet Fethin ardından Ayasofya’yı gayesinin dışında kullananlara yönelik bir vasiyet söylüyor. Allah Ayasofya’yı amacının dışında kullananlara, kullandırtanlara Allah lanet etsin diyor. Şu anda bu lanet yağıyor. Bu lanetten kurtulmak için bu ülke de yaşayan 7 den 70 e herkesin bu konuya yoğunlaşması gerekiyor. Bakınız Çanakkale savaşlarında Hıristiyan Komutanlar “Biz ilk olarak İstanbul’u alacağız ve ilk yapacağımız işte Ayasofya’nın tepesine Haç’ı dikmek olacak” diyorlar. Bizim Ayasofya’yı bir an önce amacına uygun hale getirmemiz gerekiyor. Orada namaz kılınır hale getirilmesi gerekiyor. Bir takım yerlerde Kiliseler ve Havralar onarıldı, Olabilir. Camilerimizde onarılıyor. Bunlar gayet doğal. Ama Ayasofya ve dolayısıyla İstanbul’umuz şu an da mahzun. Fatih’in ruhu şu anda sızlıyor. Fatih’in kemikleri sızlıyor. Bunu Şu andaki yetkililerin gidermesi gerek. O Minarelerden ezan okunması ve içerisinde namaz kılınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Okullarda başlatılan Fatih Projesinin gerçekten hayat bulan bir proje haline gelebilmesi için Fatih Ruhlu gençlerin yetiştirilmesi gerektiğine de değinen Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, toplumdaki boşanmaların, cinayetlerin, ahlaksızlıkların artmasında başlıca sorunun insanımızın maneviyattan uzak bir yaşam sürmeye başlaması olduğuna işaret etti.

Aydemir, “Okullarımızda Fatih Projesi yapılıyor. Bu ruhun gelişmesi için Fatih ruhlu gençleri yetiştirmemiz lazım. Hedefsiz, gayesiz gençler yetişiyor. Milli eğitimin özüne dönmesi gerekiyor. Kitapların içerik itibariyle maneviyatla doldurulması gerekiyor. Fizik kitaplarında Allah’ın koyduğu fizik kuralları anlatılıyor. Ama bir Allah lafzı bile geçmiyor. Çocuklarımıza biz ne verdik ki ne istiyoruz?. Boşanmalar, Cinayetler, Ahlaksızlıklar kol geziyor. Mayıs ayında fetih ayında bu konulara dikkat çekilmeli” dedi.